Her ramte skybruddet

DMI varslede i nat skybrud til store dele af landet, og selv om det ikke har været voldsomt, har nogle af jer derude haft besøg af et lokalt og hurtigt skybrud

Sådan bliver vejret i denne weekend. (Video: DMI)

Var skybruddet slemt hos dig? Send billeder eller video i en sms til 1224 (alm. sms-takst) eller i en mail til 1224@eb.dk

Først meldte DMI i går eftermiddag, at der var risiko for voldsomt vejr i form af skybrud og torden. Men 18 minutter over midnat lavede den vagthavende meteorolog varslet om, til at der nu ville være voldsomt vejr i store dele af landet.

- Der er lokalt steder i især det Sønderjyske og Østjylland, hvor der er faldet mellem 15 og 20 mm regn, siger Frank Nielsen, der har haft vagten på DMI i nat.

For at man kan kalde et voldsomt regnvejr for decideret skybrud, skal der falde mellem 15 og 25 mm vand på en halv time.

- På Ærø er der faldet 14 komma noget den sidste time, og der er stadig gang i den over Fyn og Østjylland. Tidligere på natten kom vi op på skybrud ved Tønder og Vadehavskysten, siger Frank Nielsen fra DMI.

Det er især i det gule område på billedet, at vejret har været og er værst (Grafik udlånt fra DMI)
Det er især i det gule område på billedet, at vejret har været og er værst (Grafik udlånt fra DMI)

Holder pause og kommer tilbage
Den vagthavende meteorolog forklarer, at der lige nu er nogle tordenceller, som trækker ned fra Vestjylland til det sydvestlige Fyn. Det har da også buldret og braget i nat i området.

- Regnen er faldet hurtigt i nat, og så har den holdt små pauser. Så lokalt kan det have føltes kraftigt, når det var i gang, siger Frank Nielsen.

Ved middagstid i dag holder regnen en kortvarig pause. Men så kommer det tilbage.

- Og så er det den modsatte del af landet, der står for skud. Østjylland bliver dog igen ramt, og så strækker regnen sig ned over Nordjylland, Sjælland og Bornholm, siger Frank Nielsen.

Vi kan forvente, at regnen begynder igen lørdag aften og natten til søndag, lyder det.

- Det kommer til at føles varmt og fugtigt meget af i dag, fordi vi har nogle celler, som ligger og arbejder over os, siger meteorologen.

Hvad der nok har forstyrret allermest i Fyn og Jylland er bulder og brag fra store mængder af lynnedslag, der har oplyst himlen natten igennem.

Lynnedslagene måles samlet for både Danmark, Nordtyskland og Nordsøen, og her er der lørdag er målt 7522 lyn, oplyser DMI.

Du kan læse mere om vejret hos Vejret.dk

En læser har sendt denne video til Ekstra Bladet. Videoen er optaget lørdag klokken 7.30 i Korup Odense NV.

31 kommentarer
Vis kommentarer