Her ser Emil mor for første gang: Vi har fået så meget positiv respons

Emil på 4,5 måned har kraftigt nedsat syn og har derfor aldrig kunne se sin mor. Før nu. Forleden fik han briller og så hende for første gang. Nu er en video af øjeblikket gået verden rundt

Lille Emil fra Nakskov er efterhånden blevet et kendt ansigt i store dele af verden, efter hans mor forleden lagde en video af ham op på Facebook.

På videoen ser man det rørende øjeblik, hvor Emil får briller på og for første gang i sit liv ser sin mor.

Siden er videoen gået viralt og er blevet delt vidt og bredt, og det har været en meget speciel oplevelse for familien, da videoen egentlig primært var tiltænkt den nærmeste omgangskreds, fortæller Emils mor, Christine Friis Rosenhøj.

- Det har været meget overvældende, at vi har fået så stor opmærksomhed, efter jeg delte videoen på Facebook. Det havde vi ikke lige regnet med. Men vi har fået så meget positiv respons på den og så mange fine henvendelser. Det er da så dejligt, at hele verden synes, at det er fantastisk, at han har fået briller og nu kan se hele verden, fortæller hun til Ekstra Bladet.

Det største øjeblik
Allerede da Emil var nyfødt, fornemmede Christine Friis Rosenhøj og hendes mand, at der var noget med Emils øjne, som ikke var, som det skulle være.

- Min mand og jeg havde, fra Emil var helt lille, svært ved at få øjenkontakt med ham. Han kunne ikke fokusere på os, på legetøj eller andre ting omkring os. Det eneste, han reagerede på, var skarpt lys fra lamper, eller hvis man rullede et gardin ned, siger Christine Friis Rosenhøj.

Efterfølgende tog Christine Friis Rosenhøj Emil med til en lang række undersøgelser både hos egen læge, øjenlæge og på Roskilde Sygehus. Den lille familie fik efter en lang række undersøgelser bekræftet deres mistanke.

Lille Emil havde stærkt nedsat syn på hele +8,5 på begge øjne og skulle derfor have briller for at kunne se noget.

De små briller blev bestilt umiddelbart efter, og den 13. februar var de endelig klar. At lille Emil snart kunne se igen var så stort for Christine Friis Rosenhøj, at hun valgte at få sin mand til at filme det øjeblik, hvor Emil ser dem for første gang.

Da hun så sin søns reaktion, kunne hun ikke holde tårerne tilbage.

- At se ham kunne se klart for første gang, er det største øjeblik i mit liv, udover da jeg blev mor. Det er jo næsten som at blive mor en gang mere, for nu opdagede han mig som mor, og jeg fik øjenkontakt med ham for første gang. Han kunne pludselig koble min stemme og mit ansigt sammen, og det gik bare op i en højere enhed, fortæller hun.

Uvisse fremtidsudsigter
Det er endnu uvist, hvordan det vil gå med Emils syn i fremtiden. Det kan lægerne endnu ikke sige noget om. Han skal dog til regelmæssige undersøgelser det næste lange stykke tid. 

Indtil videre vil den lille familie dog ikke bekymre sig om fremtiden, men blot glæde sig over, at Emil kan se igen. Ifølge Christine Friis Rosenhøj er det da også en helt forandret søn, de har fået, efter han har fået briller, og det skal nydes i fulde drag.

- Han er blevet meget mere opmærksom på omverden, efter han har fået briller. Han kan kigge rundt i huset og er fokuseret på ting, og det er bare så skønt. Vi nyder det så meget, siger Christine Friis Rosenhøj.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen