Her skal du passe på glatte veje

Vejdirektoratet melder om glatte veje i både Jylland og på Sjælland

Der kan ligge lidt slud på vejene i Nordjylland her til morgen (Foto: Arkiv/Lasse Kofod Gonzales)
Der kan ligge lidt slud på vejene i Nordjylland her til morgen (Foto: Arkiv/Lasse Kofod Gonzales)

Skal du ud og køre her til morgen? Så er det en god ide at køre hjemmefra i god tid, for der er meldinger om glatte veje mange steder i landet.

- Vi har saltet præventivt i store dele af landet her til morgen. Hele Jylland er ramt, og så er der saltet i hovedstadsområdet og mellem Holbæk og Sjællands Odde, siger Kenneth Krogh Oldgreen fra Vejdirektoratets Trafikinformationscenter.

Det anbefales, at man - hvis man skal ud og køre - lige orienterer sig lidt inden, man sætter sig bag rattet.

- Tjek DMI og Vejdirektoratets hjemmesider, så man er sikker på, hvordan vej- og vejrforholdene er i ens område, siger Kenneth Krogh Oldgreen.

Fra morgenstunden har fem kommuner især meldt om frostglatte veje. Det gælder Odder, Herning, Skive, Randers og Hjørring.

Sneplove i Nordjylland
Nogle steder i Nordjylland har der ikke kun været regn i de byger, som har været over landet.

- Mellem Frederikshavn og Skagen har der faktisk været en sneplov ude, fordi der har været slud og snask på vejene. Det ser dog ud til at forsvinde hurtigt, siger Kenneth Krogh Oldgreen.

Det er dog ifølge DMI ikke noget, der bliver liggende hele dagen.

- Der har været forholdsvist klart vejr, og det har gjort, at vejbanerne ligger på temperaturer under frysepunktet. Men jeg vil gætte på, at den slud, der ligger vil være væk i løbet af formiddagen, siger Jørn Thomsen, der er vagthavende meteorolog hos DMI.

Krimi Glatte veje: Bil kørt ind i hus

Det er altså ikke noget sne, der ligger og pryder i landskabet.

- Jeg synes, sneplov lyder voldsomt, men der kan da selvfølgelig ligge en smule snask på vejene deroppe i Nordjylland, siger Jørn Thomsen.

Det er slut med de varme grader. Nu kommer kulde, frost og sne til Danmark (Foto: Simon Fals/POLFOTO) Samfund Slut med plusgrader - nu kommer kulden og sneen!

Meteorologen melder, at der igen i nat kan komme klart vejr, som kan gøre vejene ekstra kolde. Det er derfor en god ide at være påpasselig både i dag og i morgen.

Du kan læse mere om vejret på Vejret.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer