Annonce:
Annonce:

Her skal du stadig huske mundbindet

Danske lufthavne følger internationale retningslinjer, og derfor skal du fortsat bære mundbind i terminaler og på flyrejser

Det er endelig slut med mundbindet - i hvert fald de fleste steder.
Annonce:
Følg Samfund

Fra mandag ophæves langt de fleste mundbindskrav i det offentlige rum. Men inden du kyler dine dyrt indkøbte mundbind i skraldespanden, skal du måske overveje, hvorvidt sommeren byder på en flyvetur eller to.

Danske lufthavne følger nemlig internationale retningslinjer, når det kommer til mundbindsrestriktioner - og derfor kan du endnu ikke helt slippe for mundbindet her.

Det oplyser Transportministeriet, hvilket Københavns Lufthavn bekræfter over for Ekstra Bladet.

Derudover oplyser Københavns Lufthavn også, at man fastholder det såkaldte 'Meet & Greet' - område, hvor man kan tage imod rejsende - udendørs. Det sker for at sikre nok afstand i mellem gæsterne i lufthavnen.

Store modtagelsesseancer skal fortsat foregå udendørs, oplyser Københavns Lufthavn. Foto: Jens Dresling
Store modtagelsesseancer skal fortsat foregå udendørs, oplyser Københavns Lufthavn. Foto: Jens Dresling

Ind og ud
Men tager på sommertur med toget eller bussen i stedet for flyet, slipper du heller ikke helt for mundbindet.

Har man en ståplads i den kollektive trafik, skal man fortsat huske mundbindet - men faktisk skal man også huske det, når man er på vej ind og ud af kollektive transportmidler, skriver Transportministeriet.

Dét kan godt gå hen og blive lidt af en huskeøvelse for ifølge ministeriet skal man ikke længere bære mundbind, når man venter på sin bus eller tog på stationer og perroner.

Brostrøm: Brug mundbind ved symptomer

Selvom kravet om mundbind ophæves i de fleste tilfælde, vil der fortsat gælde en række anbefalinger, oplyste Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm på et pressemøde torsdag.

Således anbefaler Sundhedsstyrelsen, at man fortsat bærer mundbind, hvis man eksempelvis har symptomer på coronavirus og skal bryde sin selvisolation for at blive testet.

Brostrøm understregede dog, at det kun er en anbefaling, og at man derfor ikke kan blive pålagt en bøde, hvis man ikke følger denne.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen er nordisk mester i mørklægning
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: