Her skal kunder screenes

På Hard Rock Café i København skal kropstemperaturen screenes før adgang, men det er ikke særlig effektivt og kan have modsat virkning, lyder det fra SSI

Ved indgangen til hard Rock Cafe bliver gæsterne mødt af en vagt, der tager temperaturen i panden på gæsterne, og uddeler mundbind, som skal bæres i restauranten. Foto: Stine Tidsvilde.
Ved indgangen til hard Rock Cafe bliver gæsterne mødt af en vagt, der tager temperaturen i panden på gæsterne, og uddeler mundbind, som skal bæres i restauranten. Foto: Stine Tidsvilde.

Du bliver persona non grata, hvis kropstemperaturen måler mere end de 37,5 grader hos den verdensomspændende shop- og restaurantkæde Hard Rock Café.

Før adgang får kunder således et tjek fra pistol-termometeret. Er temperaturen inden for normalen, bliver udleveret mundbind som kunder skal være iført, når de shopper og handler i butikken.

Det er en af de retningslinjer, som den internationale kæde har implementeret i håb om at holde coronavirusset ude. Men den strategi er der intet videnskabelig dokumentation for. Ja, faktisk afspejler den hverken Statens Serum Instituts anbefalinger, WHO og det europæiske agentur for sygdomsforebyggelse og kontrol (ECDC).

- Metoden var oppe og vende ret tidligt under epidemien, men vi har stadigvæk ikke nogen videnskabelig dokumentation for, at det stopper epidemiske situationer, siger Peter Henrik Andersen, afdelingslæge fra Statens Serum Institut.

- Og så er der et andet nærliggende spørgsmål om, hvorvidt udstyret måler korrekt. Og at de personer, der udfører kontrollen, sagens virke raske men alligevel være inficerede med covid-19.

Peter Henrik Andersen fortæller, at eventuelt smittede kunder kan have taget febernedsættende piller såsom panodiler, der kan undvige indgangsscreeningen.

Generelt er temperaturmåling ikke mere effektivt redskab til at holde coronavirussen for døren, for der kan være tale om en falsk tryghed, benævner Peter Henrik Andersen, der i sidste ende frygter, at kunderne kan slække på afstanden.

- Vi vel hellere råde folk til at holde afstand og spritte ordentligt af, lyder det.

Højeste prioritet

Trods normal kropstemperatur blev Ekstra Bladets udsendte ikke lukket ind i Hard Rock Café. Den samlede restaurant og butik har ikke ønsket at deltage i artiklen, men i en skriftlig kommentar forklarer Nick Richard Pedersen, General Manager, hvorfor de har taget måling af kropstemperatur i brug.

Hard Rock Café slog for første gang dørene op for deres restaurant tilbage i 2015. Foto: Stine Tidsvilde
Hard Rock Café slog for første gang dørene op for deres restaurant tilbage i 2015. Foto: Stine Tidsvilde


'På dette tidspunkt vil vi ikke være i stand til at deltage i en artikel, hvor vi kan fremlægge vores Safe + Sound-program. Når det er sagt, vil vi gerne pointere, at sundheden og sikkerheden for gæster, medarbejdere og deres pårørende er og altid har været Hard Rocks højeste prioritet. Safe + Sound-programmet er et internationalt sikkerhedsinitiativ udviklet i samarbejde med førende verdensomspændende sundheds- og sanitetspartnere som ECOSURE og National Sanitation Foundation (NSF) og implementeret på alle virksomhedsejede Hard Rock Cafe-lokationer'.

Et sæt nye retningslinjer om at alle skal bære mundbind, hvis man færdes i danske lufthavne, forventes at implementeres fra 15. juni.

Ved du noget?

Indsend billede el. video

Maks. 5MB