Her slår indbrudstyvene til i ferien

Københavnerne har været mest forskånet for indbrud i den første weekend af industriferien

Tænk som tyven: Her kan du få otte tips til at undgå indbrud

Mens vi andre ligger og slikker sol på ferien med en kold drink i hånden, så er indbrudstyvene for alvor trukket i arbejdstøjet flere steder herhjemme.

Over det meste af landet melder politikredsene om masser af i indbrud i den første weekend i industriferien. Alene i Nordjylland blev over 60 hjem udsat for indbrud.

Arkivfoto: Kenneth Meyer Krimi Bander hærger: Ferie-indbrud i over 60 villaer

På Fyn blev 43 hjem bestjålet, mens ejerne var af sted på ferie.

- Det er lidt flere indbrud, end hvad vi er vant til, siger Carsten Arentoft fra Fyns Politi.

Han forklarer, at det, ligesom i Nordjylland hovedsagelig er villaer tyvene er brudt ind i, og at de har en fornemmelse af, hvem der står bag.

Det er nok ret sandsynligt, at man skal kigge i retning mod øst-europæiske bander, siger Carsten Arentoft.

Endnu har politiet ikke foretaget nogle anholdelser på Fyn, hvor tyvene hovedsagelig er gået efter spiritus, elektronik og smykker.

Havde liste med adresser
I Østjylland har der været 67 indbrud siden torsdag. Dog var tallet 104 sidste år i samme perioder, så selvom tallet er højt, er det ikke steget. En del af grunden kan være det forebyggende arbejde, politiet har gjort.

- Vi har sendt nogle af de lokale, som vi ved kunne finde på, at lave indbrud, ind til afsoning. Men der er selvfølgelig folk udefra, som også huserer i villakvarterene, siger politikommissær Vagn Martinussen.

Østjyllands Politi har tilmed anholdt flere, som de formoder havde intention om at bryde ind i private hjem.

- Vi anholdt blandt andet en, som havde en liste på sig med 27 adresser, hvor han skulle ind og hente designermøbler. Adresserne havde han fundet på diverse boligsider over huse til salg.

Heldige i hovedstaden
Det er københavnerne, der er blevet mest forskånet for indbrud i weekenden. Omkring 20 personer oplevede at nogen havde brudt ind i deres hjem.

- Vi ser heldigvis samme tendens som sidste år. Og det er med relativ få indbrud, oplyser Poul Kjeldsen fra Københavns Politi.

Han fortæller, at årsagen blandt andet kan være, at politiet sammen med Københavns Kommune har kørt en stor kampagne, hvor man har informeret folk om, hvordan, de skal sikre deres hjem, når de tager på ferie.

Han forklarer også, at Københavns Politi har nogle folk, der målrettet arbejder på at følge op på indbrud.

- Og så ved betjentene på gaden jo også, at de skal være mere opmærksomme i denne periode.

Alle de politikredse Ekstra Bladet har talt med opfordrer til, at man på villavejen laver en aftale med sine naboer om at holde øje, mens man er væk.

- Det er den form for sikkerhed, vi har erfaringer med er mest effektivt siger Vagn Martinussen.

42 kommentarer
Vis kommentarer