Her springer 90-årige Erik ud over Sjælland

Lørdag eftermiddag indløste Erik Hansen det gavekort, han fik i 90 års fødselsdagsgave af sine børn

Højt at flyve - dybt at falde. 90-årige Erik Hansen klarede lørdag begge dele uden problemer. (Video: Tom Jørgensen)

Hidtil var 87-årige Ejnar indehaver af rekorden som den ældste person, der nogensinde har sprunget ud i faldskærm hos Aversi Faldskærms Club, der holder til i Haslev midt på Sjælland.

Men rekorden blev slået lørdag, hvor klubbens chefinstruktør Tom Jørgensen filmede 90-årige Erik Hansen, Korsør, springe ud fra 4.000 meters højde over Sjælland.

Det gjorde Erik Hansen, mens hans børn, børnebørn og oldebørn fulgte med fra landjorden.

Erik Hansen fyldte 90 i januar. Og det var faktisk hans 90 års fødselsdagsgave, som han fik af familien, der blev omsat.

- Jeg blev spurgt, hvad jeg ønskede mig og så kom jeg i tanke om, at springe i faldskærm da kunne være sjovt at prøve, fortæller Erik Hansen til TVØst.

Erik Hansen fik et faldskærmsudspring i 90 års fødselsdagsgave. (Foto: Tom Jørgensen)
Erik Hansen fik et faldskærmsudspring i 90 års fødselsdagsgave. (Foto: Tom Jørgensen)
 

Hypet helt op
Ifølge Tom Jørgensen var Erik Hansen ikke til at skyde igennem, da han først var kommet ned til jorden igen.

- Han var begejstret og helt hypet op som alle andre, der oplever et faldskærmsudspring for første gang. Han gav udtryk for, at han var lykkelig og meget tilfreds. Det var en superfin oplevelse, siger Tom Jørgensen til Ekstra Bladet.

Erik Hansen modtog instruktion på landjorden og skulle inden springet klare et par fysiske test. Det gjorde han uden problemer. Springet, som han udførte, var et såkaldt tandemspring, hvor han var spændt fast til den erfarne tandem-master Martin Bro Andersen.

8 kommentarer
Vis kommentarer