Her stiger boligpriserne voldsomt: Det kan ikke fortsætte sådan her

Boligpriser vokser over hele hele landet - ejerlejligheder stikker af fra resten

FOTO: Martin Lehmann
FOTO: Martin Lehmann

På et enkelt år er boligpriserne over hele landet skudt til vejrs. Både når det kommer til ejerlejligheder og huse.

Det oplyser Boligsiden.dk

Der hvor stigningen er mest markant er ikke overraskende hovedstadsområdets ejerlejligheder. Prisen pr. kvadratmeter i ejerlejligheder er således steget hele 10.5%, og det er en bekymrende udvikling, mener Morten Skak, der er boligøkonom og lektor ved Syddansk Universitet.

-  Det er det, vi kalder en uholdbar stigning. Det kan ikke fortsætte på den måde, men det har det gjort i hvert fald i nogle år. Hvis det fortsætter med de her takter, så kan der komme et alvorligt prisfald, der kunne ligne en bobbel, siger Morten Skak.

Men det er ikke kun ejerlejligheder, der har oplevet en voldsom stigning. Også villaer og rækkehuse har oplevet fremgang.

Sjællandske huspriser kæmper sig tilbage
Gevinsten hos husejerne er størst i Region Sjælland, hvor prisen på en kvadratmeter er steget hele 7.6%. Den ligger nu i gennemsnit på 11.756 kr., hvilket ifølge Morten Skak kun er godt, eftersom regionen fik en hårdere medfart end resten af Danmark under sidste finanskrise.

- Det mest forståelige er det sjællandske område, som havde et større prisfald end resten af landet under finanskrisen. I takt med at priserne stiger i hovedstadsområdet, så flytter folk længere ud, siger Morten Skak.

Det er desuden en bred stigning, hvor 14 ud af 17 kommuner på Sjælland har oplevet opgang. I hele landet er gennemsnitsprisen på en kvadratmeter lige nu 13.434 kr., hvilket er en stigning på 4.6% siden 2017.

Hvis du vil købe hus, skal du være tålmodig
Morten Skak opfordrer de mennesker, der kigger efter hus, til grundigt at overveje, hvor længe de kan blive i huset.

- Man skal ikke købe, medmindre man har en lang tidshorisont. På langt sigt stiger ejendommen der, hvor folk flytter til. Hvis man kan klare udgifterne, behøver man ikke bekymre sig så meget om husets fald i værdi, for det skal nok stige igen, siger lektor ved Syddansk Universitet og boligøkonom Morten Skak.

På kortet kan du se, hvordan priserne er steget i din region for både ejerlejligheder, villaer/rækkehuse og feriehuse.

Se også: Størst rabat: Landets billigste områder sænker huspriserne mest

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

38 kommentarer
Vis kommentarer