Her vælter 200 meter høj skorsten

En kontrolleret eksplosion jævnede skorstenen med jorden

Se nedrivningen fra flere forskellige vinkler her. Video: Kamera One/Rann Communication
Følg Samfund

Det var et af de sidste vidnesbyrd om tidligere tiders brug af kulkraft der forsvandt, da den 200 meter høje skorsten ved kraftværket Northern Power Station i australske Port Augusta fredag blev jævnet med jorden, skriver australske ABC

Skorstenen havde stået ubenyttet hen siden kraftværket lukkede i maj 2016, da man i delstaten South Australia stoppede brugen af kulkraft og gik over til mere miljøvenlige alternativer. I den forbindelse mistede 400 mennesker deres job på kraftværket og den tilknyttede kulmine.

Den 34 år gamle skorsten var frem til nedrivningen den næsthøjeste struktur i South Australia, kun overgået med fem meter af skorstenen på det nu nedlagte Pasminco-udvindingsanlæg.

Massevis af tilskuere var mødt op for at se skorstenen drage sit sidste suk, men de måtte nøjes med at se på fra en halv kilometers afstand, hvor afspærringen begyndte.

Se nedrivningen af skorstenen over artiklen.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Nedrivningen i South Australia gik helt efter planen, men så glat går det ikke altid. Se nogle af de største nedrivnings-bommerter herunder:

Det gik ikke helt efter planen, da denne silo i Vordingborg skulle sprænges væk tidligere på året. Siloen væltede nemlig den forkerte vej og ramte det lokale bibliotek. Video: Jeppe Kryger Batting

Her går nedrivningen af en skorsten i amerikanske Pell City galt.

Her er det sprængnignen af en bygning i Ukraine, der ikke går efter planen. Video: AP

Mere fra Ekstra Bladet+

Der skides grønne grise i Statsministeriet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind