Her vender ofre for Boston Marathon-terror tilbage til løbet

Det er tre år siden, at det historiske maratonløb i Boston var udsat for et terrorangreb. Nu vender ofrene tilbage for at løbe - ben eller ej. Se mere i indslaget herunder

(Foto: Ritzau)
(Foto: Ritzau)

- Fred, kærlighed og godhed vil altid sejre.

Sådan siger Patrick Downes, der mistede sit ene ben ved terrorangrebet under maratonløbet i Boston, og nu er vendt tilbage tre år efter for igen at deltage i maraton-løbet i Boston.

Tre personer blev dræbt ved angrebet og 264 personer såret. En politimand blev desuden skudt og dræbt af terroristerne bag bombningen tre dage efter terrorhandlingen.

Dette billede blev symbolet på den meningsløse terror i Boston. Med begge ben sprængt bort hastes Jeff Bauman bort af blandt andet manden med cowboyhatten, Carlos Arredondo, der blev udråbt som dramaets helt. (Foto: AP/Charles Krupa) Tæt på Jeg så bombemanden i øjnene

Mange af ofrene mistede forskellige lemmer ved eksplosionerne, som fandt sted da to bomber blev sprængt tæt på mållinjen ved maratonløbet den 15. april 2013.

Personerne bag terroangrebet var de to brødre, 19-årige Dzhokhar Tsarnaev og 26-årige Tamerlan Tsarnaev, begge af tjetjensk afstamning. Tamerlan blev dræbt under flugt fra politiet, mens lillebror det lykkedes at anholde Dzhokhar, som i retten blev idømt dødstraf.

Krimi TV: Bombemand viser langemand til fængselskamera

Boston Marathon er verdens ældste tilbagevendende maratonløb, og i år løber det af stablen for 120. gang.

Se indslaget om årets særlige maraton øverst i artiklen 

4 kommentarer
Vis kommentarer