Hertz afbryder samarbejde med Ryanair efter strid

Bruddet kommer kort efter en kontraktforlængelse, og Ryanair vælger derfor at lægge sag an mod Hertz.

Det går ikke Ryanairs vej for tiden (Foto: Ryanair)
Det går ikke Ryanairs vej for tiden (Foto: Ryanair)

Samarbejdet mellem det irske flyselskab Ryanair og det amerikanske biludlejningsfirma Hertz er styrtet til jorden.

Hertz har valgt med kort varsel at droppe samarbejdet med Ryanair, så det ikke længere vil være muligt at leje Hertz-biler gennem Ryanairs hjemmeside. Derfor lægger Ryanair nu sag an mod Hertz for kontraktbrud og økonomiske tab.

Dermed flyver selskabet på ny ind i problemer, efter en uge hvor Ryanair har været i vælten i Danmark.

Det oplyser Ryanair i en pressemeddelelse.

- Vi er kede af Hertz' beslutning om at afslutte vores samarbejde med så kort varsel i dag, udtaler flyselskabets øverste direktør, Michael O'Leary, i pressemeddelelsen.

- Vi har haft et langt og succesrigt partnerskab med Hertz, og det er en skam, at det nu ender på en så uheldig og utidig måde.

I en pressemeddelelse bekræfter Hertz, at de har afbrudt samarbejdet med Ryanair på grund af "en kontraktmæssig strid."

- Vi har i mange år haft et succesfuldt samarbejde med Ryanair, udtaler Michel Taride, koncernchef for Hertz International.

- Men på trods af en betragtelig indsats var det uheldigvis ikke muligt at nå til enighed med flyselskabet omkring en betydelig kontraktmæssig strid.

I Danmark har Ryanair på det seneste været i vælten for ikke at ville tegne danske overenskomster. Onsdag tabte de i Arbejdsretten i København en sag mod fagbevægelsen, som nu gør klar til at indlede en konflikt mod flyselskabet.

Og nu har endnu et problem altså meldt sig på banen for det kontroversielle flyselskab.

Ifølge pressemeddelelsen fra Ryanair bekræfter Hertz, at allerede eksisterende bookinger vil blive respekteret. Men Ryanair står nu uden muligheder for at tilbyde nye kunder billeje, når de køber flybilletten, indtil de finder en anden udbyder.

Ryanair forventer, at det vil tage cirka tre måneder at finde et nyt biludlejningsfirma, så de til oktober igen vil kunne tilbyde deres kunder billeje, når de køber flybillet.

13 kommentarer
Vis kommentarer