Heunicke: Kontakttal er 1,1

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) skriver på Twitter, at kontakttallet er 1,1. Det betyder, at epidemien er let stigende

Så mange er vaccineret

Kontakttallet er i denne uge beregnet til 1,1, oplyser sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på Twitter. Det er uændret i forhold til sidste uge.

Kontakttallet er et udtryk for, om epidemien er stigende eller faldende.

Når kontakttalet er på 1,1 vil epidemien være let stigende.

'DK er et godt pga. en massiv testkapacitet og effektive indsatser ved lokale smitteudbrud. Det er særligt vigtige værktøjer nu, hvor flere snart vender fysisk tilbage på arbejdspladsen', skriver ministeren på Twitter.

Tallet er beregnet ud fra smittesituationen for halvanden uge siden og bruges af myndighederne som et blandt flere pejlemærker til at se på, hvordan smitten udvikler sig i samfundet.

Tallet siger intet om, hvor mange smittetilfælde der er i samfundet.

For eksempel var kontakttallet på 1,3 i juli sidste år, hvor der var mellem 10 og 50 smittetilfælde om dagen.

Ud over kontakttal kigger myndighederne blandt andet på antallet af smittede i de daglige opgørelser og antallet af nye patienter med coronavirus på hospitalerne.

Ingen grund til bekymring
Nærmest hele samfundet genåbner ved udgangen af denne uge i kraft af den aftale, som et flertal af Folketingets partier indgik natten til tirsdag.

Ifølge Jan Pravsgaard, som er professor i infektionsimmunologi ved Københavns Universitet, bør det ikke give anledning til bekymring.

- Vi har god kontrol over epidemien, og lige nu kigger vi ind i en sommer, hvor vi får en større frihed, og hvor en tilbagevenden til en mere normal tilstand i vores liv og samfund nærmer sig, sagde Pravsgaard tidligere i dag til Ekstra Bladet.