Hijab-emoji på vej til din telefon

En hijab-emoji kan blive en del af dit tastatur til næste år. Emoji-udviklere er positivt stemt over for idéen

(Foto: AphelandraMesser)
(Foto: AphelandraMesser)
Følg Samfund

Man kan efterhånden scrolle igennem rigtig mange forskellige humørikoner på sin mobiltelefon. Og der er store chancer for, at du til næste år kan sende en 'hijab-emoji' med din besked, skriver BBC.

Det er den bare 15-årige saudiarabiske Rayouf Alhumedhi, som har sendt et forslag til emoji-virksomheden Unicode. Hos non-profit virksomheden gennemser og udvikler man emojis, og de er positivt stemte over for idéen.

- Det har er virkelig stærkt, betænksomt og et gennemarbejdet forslag, skrev Jennifer Lee fra virksomhedens emoji-afdeling.

Rayouf Alhumedhi kom på idéen, da hun i en gruppechat på de sociale medier oplevede, at hun ikke kunne finde en emoji, som kunne repræsentere hende.

Mand sætter ild til muslimsk kvinde midt i New York

Anerkendelse
- Folk vil gerne anerkendes især i den digitale verden. Det er kæmpe stort. Der er emojis overalt. Der er så mange muslimske kvinde i verden, der bærer tørklæde. Det lyder måske trivielt, men det er anderledes, når du ser dig selv på tastaturet over hele verden. Når du oplever det, føles det fantastisk.

Sådan lyder pigens argumentation til Unicode Consortium, som nu har besluttet sig at give hendes emojis en chance. En såkaldt udkastskomite forventer at være klar med en første udgave af emojisene i november måned.

Opbakning
Idéen om hijab-emojien har fået ekstra opmærksomhed på nettet, efter medgrundlægger af det sociale nyheds- og underholdningssite Alexis Ohanian offentligt har støttet Rayouf Alhumedhis påfund. Tirsdag oprettede han en live-debat på siden, hvorfolk fra hele verden kunne spørge den 15-årige om baggrunden for idéen.

I debatten forklarede hun blandt andet, hvorfor hun ikke mener, at tørklæder er med til at undertrykke kvinder.

- Det er måske svært at forstå, men når jeg har tørklæde på, føler jeg mig faktisk fri, fordi, jeg selv kan bestemme, hvad jeg vil skjule. Tørklædet sørger for, at folk ser forbi en kvinde skønhed og ser hende for hendes viden. Jeg ved, at nogen er tvunget til at bære det, men det er minimalt i forhold til dem, der ser det smukke i det, lyder det fra den 15-årige pige.

Seneste nyt

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.