Hillary Clinton langer ud: Jeg vil ikke tilgive

Hillary Clinton taler nu ud efter at have tabt præsidentvalget til Donald Trump

Trump og hans gamle rival Hillary Clinton Foto: Gerry Broome, Paul Sancya/AP Photo
Trump og hans gamle rival Hillary Clinton Foto: Gerry Broome, Paul Sancya/AP Photo

Hillary Clinton har netop udgivet sine erindringer 'What Happened' (Hvad skete der) om det amerikanske præsidentvalg i 2016. I øjeblikket er hun ved at promovere bogen.

I den forbindelse gav hun onsdag amerikansk tid et interview til CNN, hvor hun langer ud efter dem, der ikke stemte til præsidentvalget, som hun som bekendt tabte til Donald Trump.

- Det begyndte meget hurtigt efter valget. Det var hårdt for mig at trøste folk, der kom til mig og sagde 'Jeg ville ønske, jeg havde gjort mere' eller 'Jeg er ked af, at jeg ikke stemte', fordi jeg mener, at det var et af de valg med flest følgeskader, vi har haft i lang tid.

- Så der er ingen tilgivelse. Men jeg håber, at folk vil tage det, der er sket, meget seriøst og vil være klar til at stemme næste gang.

Større end Watergate
I interviewet kom hun også ind på den mulige russiske indflydelse på valget. Hun ser det som en større skandale end 'Watergate'-sagen, der betød, at den siddende præsident Richard Nixon måtte gå af tilbage i 1974.

- Jeg mener, at det er større end Watergate, fordi det handler om fremtiden. Vi er ikke længere bekymrede for spioner, der bryder ind på kontorer og stjæler informationer.

- De gør det i stedet, mens de sidder på kontorerne i den russiske efterretningstjeneste og andre lignende steder. Og så får de adgang til kernen af vores liv nu gennem computernetværk.

Trump svarer igen
Hillary Clintons interview har bragt hendes gamle rival præsident Donald Trump på banen. Han anklager hende for at mangle selvindsigt.

- 'Crooked' (Trumps øgenavn under valgkampen, som bedst kan oversættes til uærlige) Hillary bebrejder alle andre og alt andet end hende selv for, at hun tabte valget. Hun tabte i debatterne og mistede sin retning, skrev præsidenten på Twitter, inden han kort efter fulgte op med endnu et tweet.

- De 'afskyelige' mennesker endte med at plage Hillary. De udtrykte deres følelser højt og tydeligt. Hun brugte mange penge, men alligevel kunne hun ikke noget.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen