Historisk kro reddet

På tirsdag genåbner Holdbi Kro. Ifølge Jyske Vestkysten har den mere end 300 år gamle kro fundet en ny forpagter. Redningen kom fra uventet kant

Tidligere krofatter Paul Loicht i døren til Holdbi Kro, før den lukkede i september. Nu genåbner stedet med ny ejer. Foto: Claus Thorsen
Tidligere krofatter Paul Loicht i døren til Holdbi Kro, før den lukkede i september. Nu genåbner stedet med ny ejer. Foto: Claus Thorsen
Følg Samfund

Siden slutningen af september har sultne gæster forgæves måtte køre forbi den mere end 300 år gamle Holdbi Kro, der ligger på Aabenraavej et par kilometer nord for Kruså på grænsen mellem Danmark og Tyskland.

Her drejede den foregående forpagter nøglen om til kroen, der i de 16 foregående år havde dannet rammerne for en 'A Hereford Beefstouw'-restaurant.

Lukningen blev beskrevet og begrædt i Jyske Vestkysten af direktør Lars Damgaard i Aage Damgaard ApS, der ejer kroens lokaler.

Her efterlyste Lars Damgaard en ny forpagter af stedet.

Den efterlysning har nu båret frugt, skriver selvsamme Jyske Vestkysten.

Tirsdag den 4. december klokken 17.30 åbner kroen igen for gæster.

- Det bliver en ganske almindelig dag, og det er så planen at holde en stor reception i januar, siger den nye forpagter og restauratør på Holdbi Kro, siger Peter Rømer, der er den nye forpagter.

Han læste for to måneder siden om Holdbi Kros lukning i lokalavisen og besluttede sig for at slå til. De seneste 11 år har han sammen med sin kone og tre børn boet i München, hvor han har været kok på flere forskellige restauranter.

- For kort tid siden blev vi så enige om alle detaljer, siger Peter Rømer, der nok vil starte med at køre stedet efter det hidtidige koncept.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind