Historisk parade genopført i Moskva: Se de imponerende billeder

En kolossal parade fra 1941 er blevet genopført i Moskva - Se det vilde optog med over 5000 deltagere

Paraden er en hyldest til en lignende parade fra 1941. Video: AP / CCTV

Flere tusinde støvler hamrer i jorden rytmisk, mens pansrede køretøjer brummer, og heste vrinsker i den kolde luft.

En militærparade med over 5000 deltagere løb af stablen i Moskva onsdag. Paraden var en hyldest, og eksakt kopi, til en parade afholdt i 1941 samme sted.

Men det går dybere endnu, for paraden i 1941 var for at mindes Oktoberrevolutionen fra 1917, der var ledet af Vladimir Lenin.

Leder af det danske nazi-parti, Frits Clausen, i spidsen for en nazi-demonstration på Rådhuspladsen under Anden Verdenskrig. Foto: Tage Christensen Samfund - 2. nov. 2018 - kl. 07:25 Var dine forfædre nazister? Nu kan du tjekke dem online

Soldaterne, der deltog i 1941, vandrede direkte fra pladsen og ud på slagmarken for at møde de nazistiske tropper. Mange af disse måtte lade livet i de følgende kampe, men der var dog nogle, der formåede at komme gennem krigen.

De veteranerne sad denne gang på tilskuerrækkerne og kunne på den måde se, hvordan det så ud, da de selv gik de tunge skridt.

Se det vilde antal soldater og kampmaskineri i videoen ovenfor.

Se også: Nazister stormer frem i Sverige: - De har knækket koden

Sven Aage Geisler endte sine dage på denne mark ved Kværkeby uden for Køge. Polfoto Tilbageblik Skrupelløs modstands-mand blev myrdet på mark

25 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere