Annonce:
Annonce:

Hit med vores feriepenge!

FART UNDER FORBRUGET: Udbredt tilfredshed med, at indefrosne feriepenge nu muligvis er på vej tilbage i folks lommer

Annonce:
Følg Samfund

Selvom det danske samfund i store træk er godt i gang med at åbne op og dermed bringe os i en situation, der ligner tiden før coronakrisen, så vil der formentlig gå en rum tid, før end forbrugsmønstre og dermed økonomien rammer samme niveau som for tre-fire måneder siden.

For at fremskynde den proces kan de danske lønmodtagere formentlig se frem til at modtage et gennemsnitligt beløb på 25.000 kroner efter skat i indefrosne feriepenge.

Ekstra Bladet tog temperaturen på en håndfuld aarhusianeres holdning til, at ganske anséelige beløb nu er på vej ud i lønmodtagernes lommer. Vi spurgte dels om, hvad borgerne synes om selve idéen, dels om hvad hver enkelt så vil gøre med pengene, hvis de får dem.

God idé at give os vores egne penge

 

De stryger lige ind på min bankkonto

Lisbeth Naundrup, 55 år, Spørring, arbejder i et dental-laboratorium:

- Jeg har i den her situation (med coronakrise) svært ved at vurdere, om det er fornuftigt at udbetale feriepengene til lønmodtagerne. Det kan jeg ikke rigtig gennemskue.

- Hvis vi rent faktisk får pengene, vil de stryge lige ind på min bankkonto. Jeg har ikke behov for at gå ud og forbruge, og jeg tror, det er fornuftigt ikke bare at fare ud og kaste pengene efter forbrugsgoder.

 

 

Det bringer mig tættere på min drøm

Hani Walid, 28 år, Aarhus, jord- og betonarbejder, kom til Danmark som flygtning fra Syrien for seks år siden:

- Med min baggrund som næsten færdiguddannet økonom, da jeg måtte flygte fra borgerkrigen i Syrien, mener jeg, at det en god idé og fornuftigt af politikerne at lade feriepengene komme ud at arbejde i det danske samfund. Det vil både redde arbejdspladser og sparke gang i økonomien.

- Jeg er i gang med at spare op til udbetalingen til et hus, så jeg vil straks sætte pengene ind på den opsparing og glæde mig over, at jeg er kommet et skridt nærmere realiseringen af min drøm om mit eget hus.

 

Vil betale af på gæld

Nikoline Althaus Lagerberg, 26 år, Brabrand, cater-elev:

- Jeg har kun positivt at sige om disse tanker fra politikernes side. Jeg synes, det er fornuftigt og giver mening, at man på den måde vil hjælpe til at sparke samfundet i gang igen efter coronakrisen, og jeg tror, det kan redde mange arbejdspladser.

- Jeg har gæld, som jeg gerne vil betale af på, og så vil jeg i givet fald også placere nogle af pengene på en opsparing. Det er dejligt og giver ro og lidt mere tryghed at have en konto med penge, hvis man eksempelvis får en uventet høj tandlægeregning.

 

Overdækket terrasse på værtshuset

Lars Andersen, 62 år, Eskerud, indehaver af værtshuset Cirkuskroen i Aarhus:

- Når man (politikerne) kan dreje på sådan et håndtag, så er det da det eneste rigtige at gøre, både for økonomiens og samfundets skyld.

- Faktisk kan jeg ikke sådan bare lige svare skråsikkert på, hvad jeg eventuelt vil bruge pengene til. Jeg rejser aldrig til udlandet, og jeg kyler heller ikke pengene efter en masse forbrugsting. Måske vil jeg bruge nogle af dem her på Cirkuskroen på en overdækket terrasse og andre på noget forbedring af boligen derhjemme.

 

Et par ugers Danmarksferie

Michael Knudsen, 62 år, Lisbjerg, havnearbejder ved Maersk på Aarhus Havn:

- Mange mennesker har været hårdt ramt på forskellig vis under coronakrisen, så jeg synes, det er en god idé at sende folks egne penge tilbage til dem selv. Det var jo i forvejene tyveri ved højlys dag, da man ændrede ferieloven, og hvorfor skal sådan en pengetank stå fyldt, når pengene kan gøre gavn ude i samfundet.

- Jeg kunne godt finde på at holde en uge eller 14 dages ferie her i Danmark for pengene. Jeg vil helst støtte turistsektoren i vores eget lille land, og i øvrigt har vi danskere i forvejen betalt rigeligt til de sydeuropæiske lande igennem forskellige EU-støtteordninger.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: