'Hitler-hygge' i bunkeren: Adolfs spøgelseshotel bliver til luksuslejligheder

Adolf Hitlers drøm om et ferieparadis til de tyske arbejdere døde med ham. Nu bliver de efterladte betonblokke dog lavet til et nyt ferieresort

(Foto: Metropole Marketing)
(Foto: Metropole Marketing)
Følg Samfund

Det blev bygget som ferieparadis for den tyske arbejderklasse under Det Tredje Rige, men så bragede Anden Verdenskrig. Det blev derfor aldrig muligt for tyskerne at opleve 'Hitler-hygge' på hans enorme badehotel ved navn 'Koloss von Prora' eller blot 'Prora'.

Nu kan du snart selv opleve moderne bunker-hygge på den nordtyske ø Rügen i det baltiske hav - blot et stenkast fra Danmark. Det er nemlig blevet besluttet at lave Hitlers spøgelsesbygningerne om til luksuslejligheder, hotel og spa.

Ifølge Huffington Post vil betonblokkene blive til 'Prora Solitaire Hotel Apartments and Spa' og 'Prora Solitaire Home', som vil bestå af 130 lejligheder, som man enten kan leje eller købe for mellem omkring 751.000 og 3.200.000 kroner.

Betonblokkene blev bygget mellem 1936 og 1939 som otte seks-etagers hotelbygninger. Byggeriet gik i stå, før det planlagte teater og biograf blev færdige, og badebassinerne og festsalene nåede aldrig at blive bygget. Blokkene nåede derfor ikke at blive brugt som ferieresort, men under krigen søgte mange tilflugt i bygningerne, og kvindelige assistenter fra Luftwaffe havde også bolig der i slutningen af krigen.

Proras tykke og store betonmure. Foto: Stefan Sauer/picture-alliance/dp

Foto: Stefan Sauer/picture-alliance/dp
Foto: Stefan Sauer/picture-alliance/dp
 

Da Hitlers drøm om det store tyske ferieparadis stadig eksisterede, var det meningen, at bygningerne skulle have kunnet huse 20.000 feriegæster. Alle skulle have havudsigt, og der skulle bygges bølgebassiner, teater, biograf og festsal, der kunne rumme alle gæster på én gang samt jernbanestationer og en stor havn, hvor krydstogtskibe kunne sejle ind og lægge til.

Det har siden krigen vist sig for dyrt at fjerne de tunge og store betonblokke.

Sådan ser modellen ud for det nye Prora. Foto: Metropole Marketing
Sådan ser modellen ud for det nye Prora. Foto: Metropole Marketing

Foto: Metropole Marketing
Foto: Metropole Marketing

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+