Hizb ut-Tahrir efter skrotning af stormoske: - Ingen skal begrænse Allah

Ifølge talsmanden fra det kontroversielle, islamistiske parti skal muslimerne ikke ligge under for Aarhus Kommunes beslutning om at stoppe opførelsen af en stormoske

I 2014 mødtes Inger Støjberg og Junes Kock til debat om religionsfrihed. Se eller gense det her

- Ingen skal begrænse Allahs swt (den beundringsværdige og ophøjede, red.) ord og Allah swt har gjort hele jorden til et sted for tilbedelse.

Sådan skriver Junes Kock, talsmand for det kontroversielle, islamistiske parti Hizb ut-Tahrir, i en Facebook-opdateringen.

Opdateringen er skrevet, efter Aarhus kommune i går meddelte, at planerne om at oprette en stormoske i Aarhus er blevet skrottet på grund af afsløringer af kritisable forhold i de aarhusianske moskeer.

Jacob Bundsgaard borgmester i Århus trækker støtten til ny stormoske. (foto: ARENSBAK HELLE) Politik Aarhus-borgmester skrotter stormoské efter afsløringer

(TV2) Samfund Nye optagelser dokumenterer sharia-råd i Danmark

Ifølge Junes Kock skal muslimerne vågne op og være ligeglade med støtten fra den danske stat, som han mener er 'amputeret'.

- Denne slags må ALDRIG føre til underdanighed eller at vi går på kompromis med islam, for at opnå en eller anden forestillet 'gavn' for muslimerne. Gavn, ligger der hvor Sharia har fastlagt den og ingen andre steder.

TV2 har den seneste uge afsløret, at der blandt andet findes sharia-råd i Fredens Moske, mens flere imamer rådgiver og underviser danske muslimer imod de danske love. Det er sket i dokumentar-serien 'Moskeerne bag sløret'.

En imam har blandt andet undervist muslimske kvinder i, at kvinder skal stenes, hvis de er utro, samt at børn skal slås, hvis ikke de overholder bedereglerne.

At fratage imamer retten til at vie, vil kun forværre det for kvinderne, mener kvindelig muslimsk debattør efter aftenens TV2-dokumentar. (Foto: TV2) Samfund Muslimsk debattør: Kvinders forhold forværres uden borgerlig vielse

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra talsmanden, men han er endnu ikke vendt tilbage.

Over for TV2 siger Junes Kock dog, at islam til enhver tid trumfer den danske stat.

- Den danske lovgivning er et resultat af, hvad danske politikere mener i en given periode. I dag er der noget, der er lovligt, og i morgen er der noget, der er ulovligt. For os som muslimer vil et guddommeligt åbenbaret ord til enhver tid overtrumfe det, som nogle folkevalgte har besluttet mere eller mindre tilfældigt og lemfældigt.

 

1130 kommentarer
Vis kommentarer