Hizb ut-Tahrir ville afsløre TV2 på moské-møde: Islam går ikke på kompromis

Hitzb ut-Tahrir forsvarer sig oven på kontroversiel TV2-dokumentar. Det handler om, at man ytrer sig i modstrid til sekulære værdier, siger vicetalsmand.

(Foto: Tariq Mikkel Kahn/redigering: Martin Ekelund)

Ekstra Bladet var inviteret med, da Hizb ut-Tahrir lørdag aften holdt møde om TV2's dokumentar 'Moskeerne bag sløret' i Masjid Al-Faruq-moskéen på Nørrebro i København.

Den danske presse var inviteret, fordi der i den seneste tid har været massiv opmærksomhed på muslimer efter TV2’s dokumentar kørte af skærmen.

Se også: Ekspert revser imam: Opfordring til at malke samfundet bryder med islam

Men problemet handler ikke kun om dokumentaren, fastslår vicetalsmand for Hizb ut-Tahrir, Elias Lamrabet.

- Det er et problem i det omfang, at man ikke respekterer, at nogle mener noget andet end andre, råber han ud i moskéens fyldte sal.

- Så nu skal der exit-programmer til for at få unge muslimer ud af islam, som var hele det muslimske fællesskab en stor kriminel bande eller en rockerklub. Og for dem, der ønsker at forblive i de muslimske miljøer, skal det nu være den danske stat, der skal afgøre, hvad islam må og ikke må.

Foto: Tariq Mikkel Kahn
Foto: Tariq Mikkel Kahn
 

Mangler islamiske kilder

På moskéens røde gulvtæppe og under pyntende lysekroner sidder omtrent 100 muslimske mænd. Alle har de ladet skoene stå i gangen, og alle kigger de opmærksomt på Hizb ut-Tahrirs talsmand og vicetalsmand, Junes Kock og Elias Lamrabet, der taler til forsamlingen.

Efter TV2's dokumentar har den politiske debat været heftig. Men den er ikke underbygget, mener Elias Lamrabet. Men ironi i stemmen kritiserer han, at man ikke tager udgangspunkt i islamiske kilder, når man skal diskutere islams plads i det danske samfund, blandt andet hvad angår muslimske friskoler.

- Det går ikke at tage udgangspunkt i 1437 års lærdom om viden og historie. Nej, vi skal have Mette Frederiksens stempel for at være sikker på, at vores religion er god nok, lyder det gennem mikrofonen.

Se også: S vil holde bedre øje med muslimske friskoler

- Alt deres snak om frihed. Frihed til at tro, frihed til at tænke og frihed til at ytre sig. I dag bliver det tydeligere end nogensinde før, at det,politikerne netop har et problem med, er, at der er mennesker i det her samfund, som tror og tænker og ytrer sig i modstrid med deres sekulære frihedsdogmer.

Foto: Tariq Mikkel Kahn
Foto: Tariq Mikkel Kahn

Større kløft mellem muslimer og ikke-muslimer

Hizb ut-Tahrirs talsmand, den danskfødte konvertit Junes Kock, forholder sig stille under aftenens oplæg. Men inden mødet fortæller han til Ekstra Bladet, at dokumentaren har været med til at skabe en endnu større kløft mellem muslimer og ikke-muslimer i Danmark.

- Danskerne ser alle muslimer som en sikkerhedstrussel, selvom problemet i virkeligheden er individer.

Og først når man bliver enige om at være uenige, kan man være på vej mod en forsoning, mener han.

- Der findes ikke kompromiser. Islam går ikke på kompromis. Og tydeligvis findes der også nogle politikere, der heller ikke vil gå på kompromis. Men det betyder ikke, at man ikke kan mødes og udveksle tanker og så skilles på en pæn måde, hvor man respekterer hinanden og hinandens forskelligheder, uddyber han.

Se også: Advarer mod Hizb ut-Tahrir-møde: - Grimhøjmoskéen gange tusind

Men Junes Kock ser ikke, at det sker lige foreløbigt. I hvert fald ikke så længe, at politikerne vil have muslimerne til at ændre sig.

- At forvente og forlange at folk skal give afkald på alt, før man vil acceptere dem, det mener jeg er, hvad der graver grøfter. Det kommer aldrig nogensinde til at ske.

534 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere