Hjælp til kvalmende påskefrokost: Disse retter skal du undgå

En påskefrokost kan være en noget fed affære, og det ender tit med oppustede maver og sved på panden. Men fortvivl ej. Her får et par gode råd til, hvordan du bedst muligt kommer gennem påskefrokosten uden kvalme og kropslig ubehag

Påsken er vanen tro lig med masser af dejlig mad, og hvis traditionen følges, skal du formentlig gøre plads i maven til både sild, æg, fiskefilet, tarteletter, frikadeller og meget andet. Dertil en håndfuld kolde påskebryg, og så må den klassiske påskesnaps naturligvis heller ikke glemmes.

Ja, når vi sidder omkring påskefrokost-bordet og hygger os med vores kære, kan det hurtigt blive en småfed affære. For det kan jo være svært at sige nej til den ekstra portion af den lækre påskemad og i øvrigt huske hinanden på at begrænse fedtindtaget, der hvert år forårsager oppustede maver og kvalme-agtige tilstande rundt omkring i de små hjem.

Men det er der råd for - og det er faktisk ganske overkommeligt at få en påskefrokost fuld af kropslig velvære. Det forklarer Anders Nielsen, der er diætist ved DiætistCentret.

- Generelt siger vi hos i DiætistCentret, at der ikke er noget, man skal holde sig fra under en påskefrokost. Det, man skal sørge for, er, at man husker at holde igen. For man kan sagtens komme igennem en hel påskefrokost uden at have spist alt for meget, både i forhold til 'kaloriekontoen' og i forhold til ens generelle velvære bagefter, forklarer Anders Nielsen.

Der er dog alligevel nogle retter, der er væsentlig bedre end andre.

- Vælger man alligevel den tilgang, at man gerne vil vælge noget fra for at have mere plads til noget andet på sit påskefrokost-bord, så vil jeg anbefale, at man i hvert fald skærer tarteletten væk. Derimod er sildemaden rigtig god, fortæller Anders Nielsen.

Se hvorfor og se hvilken dom diæstisten fælder over den klassiske fiskefilet med remoulade, frikadellerne og de andre traditionsbundne påskeretter i klippet over artiklen.

Herunder giver Anders Nielsen dig 10 bud til den perfekte påskefrokost med masser af velvære:

Herunder forklarer Anders Nielsen, hvad der præcis sker, når vi kaster os over alt den fede påskemad:

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere