Annonce:
Annonce:

Hjælpeløse Hartvig rørt til tårer efter gratis flyttehjælp

For 76-årige Hartvig Kristensen var en forestående flytning en fuldstændig uoverskuelig opgave. Indtil et flyttefirma hjalp ham - helt uden omkostninger.

Hartvig Kristensen og Philip Høglund trykker hånd efter en veloverstået - og gratis - flytning i onsdag. (Foto: Facebook)
Hartvig Kristensen og Philip Høglund trykker hånd efter en veloverstået - og gratis - flytning i onsdag. (Foto: Facebook)
Annonce:
Følg Samfund

Nedpakning af alle ejendele, flyttebil, aflæsning af målere, adresseændring, nyt tv-abonnement, indkøb af nye møbler, udveksling af nøgler, opsætning af lamper, billeder osv.

En flytning er en større omgang for de fleste med alverdens praktiske ting, som skal ordnes. Og når der ikke er venner, familie eller kommunal hjælp at hente til noget, var det for 76-årige Hartvig Kristensen fra Sydsjælland en mere eller mindre uoverskuelig opgave. Han er tilmed dårligt gående med sin rollator, ryster en del og hører dårligt.

Da flyttemand Phillip Høglund hørte om Hartvig Kristensens situation gennem en arbejdskontakt, der havde pudset vinduer hos den gamle mand, blev han derfor helt rørt.

Annonce:

- Jeg har selv haft bedsteforældre med særlige behov, og man får ondt i hjertet, når man hører om ældre mennesker med disse behov. Derfor tog jeg ud og besøgte Hartvig og tilbød ham en god pris for at hjælpe ham med flytningen, siger Philip Høglund til Ekstra Bladet.

Fætter giver hjemløs og gravid kusine et bedre liv

Prisen lød på blot 6.400 kr. for en opgave, der normalt ville koste omkring 25-30.000 kr. Men så ville Philip Høglund og hans venenr også hjælpe Hartvig Kristensen med det hele. I onsdags fik de - udover selve flytningen - derfor købt nye persienner og havemøbler, aflæst alle målere, sørget for adresse- og telefonnummerændring, skaffet tv-abonnement samt hentet og afleveret nøgler til Hartvig Kristensen.

Men da opgaverne var klaret, og Philip Høglund talte med sine flyttefolk efterfølgende, blev de enige om en ting:

- Vi blev enige om, at det skulle være en gave til gamle Hartvig. Han har ikke så mange midler og vil gerne købe en el-scooter, så han kan komme mere ud. Så vi tænkte, at han hellere skulle bruge pengene på den, siger Philip Høglund.

Annonce:

Da flyttefolkene fortalte Hartvig Kristensen om prisen - som altså nu var ganske gratis, faldt reaktionen prompte:

- Han hylede, da han hørte, vi ville gøre det gratis. Han sad ellers klar med pengene i hånden, siger Philip Høglund.

Gift i 73 år: Ægtepar døde med to minutters mellemrum

Efter den omfangsrige flytteopgave i onsdags, besluttede Philip Høglund sig for at dele historien med kunderne på sit flyttefirma, De Raske Drenges, Facebook-side. En opdatering der har fået over 3.000 likes og knap 500 delinger.

Philip Høglund har besøgt Hartvig Kristensen så sent som i morges, da han havde lovet at være der, når en mand ville komme og ordne den nye fastnettelefon. Manden kom dog ikke, men Hartvig Kristensen skal ikke være bekymret:

- Jeg har sagt til ham, at han bare skal ringe til mig, hvis der er noget, siger Philip Høglund.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Man skal ikke lade sig narre af Løkke
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: