Hjælpsomt ægtepar: Yahya Hassan stjal vores bil - nu kan vi ikke køre på ferie

Et par beskylder den kendte digter for at have stjålet deres bil, efter han boede hos dem i et hæsblæsende døgn

Yahya Hassan er havnet i nye problemer, efter han ifølge et ægtepar har stjålet deres bil. Nu er sagen endt på politiets bord. Foto: Polfoto/Finn Frandsen
Yahya Hassan er havnet i nye problemer, efter han ifølge et ægtepar har stjålet deres bil. Nu er sagen endt på politiets bord. Foto: Polfoto/Finn Frandsen
Følg Samfund

Et ægtepar fra Glyngøre ved Skive gav i starten af juli husly til Yahya Hassan, men digterens ophold udviklede sig hurtigt til et sandt mareridt for dem.

Allerede under et døgn efter Ole Bak Pedersen og konen, Toril Hulaas, havde åbnet døren for den 23-årige århusianer, manglede de nemlig vine, parfumer, mobiltelefoner, en racercykel - og efterfølgende deres bil. De mener, at Yahya Hassan står bag tyverierne.

2. juli bankede en høflig ung mand på døren, fordi han ledte efter et sted at sove, mens han skrev sin bog. Toril Hulaas genkendte ikke digteren i første omgang, så derfor gav hun ham lov til at overnatte i parrets AirBnB-lejlighed i tilbygningen ved siden af deres hjem.

Advarer mod digteren
Men dagen efter var både værter og naboer så trætte af Yahya Hassan, at politiet blev tilkaldt for at få ham ud af værelset. Inden da var blandt andet nøgler og mobiltelefoner forsvundet, ligesom der var gjort et indhug i vinkælderen.

- Jeg vil gerne advare folk om at lukke Yahya Hassan ind i deres hjem, og det er derfor, vi vælger at stå frem med den her historie, siger Toril Hulaas, da Ekstra Bladet taler med hende om oplevelsen.

Da politiet havde fået Yahya Hassan ud af lejligheden, begyndte Toril Hulaas og manden oprydningen af blodigt papir, ødelagte lysestager, håndklæder og dyner, men så dukkede deres ubudne og rådvilde gæst op igen.

Han havde angiveligt glemt sin habbitjakke, men ægteparret mener, at det var her, Yahya Hassan fik tilranet sig nøglerne til bilen, som den følgende dag manglede i carporten.

Artikel fortsætter under billedet ...

Ole Bak Pedersen og Toril Hulass er overbeviste om, at Yahya Hassan var påvirket af stoffer, mens han boede hos dem. Her rendte han blandt andet rundt i naboernes haver kun iført en badekåbe. Privatfoto
Ole Bak Pedersen og Toril Hulass er overbeviste om, at Yahya Hassan var påvirket af stoffer, mens han boede hos dem. Her rendte han blandt andet rundt i naboernes haver kun iført en badekåbe. Privatfoto

På vej på ferie
Torsdag er der gået halvanden uge, siden parret fik Yahya Hassan ud af deres lejlighed. De har efterfølgende fået flere af de stjålne ejendele tilbage fra bekendte i Glyngøre og politiet, der havde lokaliseret deres telefoner i Aarhus, hvor den ene var ødelagt.

Men parrets Suzuki Vitara er fortsat ikke vendt hjem i carporten, fortæller Ole Bak Pedersen til Ekstra Bladet:

- Vi har ikke hørt noget om bilen endnu. Den er ikke kommet tilbage i hvert fald, men vi har politianmeldt ham, og så må vi se, hvad der sker.

Der var ellers meningen, at ægteparret skulle tage bilen en tur på sommerferie i denne uge, men den plan kan de nu skyde en hvid pil efter. Ole Bak Pedersen er dog ikke i tvivl om, at de nok skal komme af sted alligevel.

- Vi skal på ferie her senere, men nu må vi så finde ud af, hvad vi så gør. Vi skal nok komme af sted i hvert fald, konstaterer han.

Politi bekræfter tyveri
Hos Midt- og Vestjyllands Politi er man bekendt med sagen. Politikommissær Lars Mikkelsen fra lokalpolitiet i Skive bekræfter til Ekstra Bladet, at man har været i kontakt med ægteparret.

- Det er korrekt, at vi har modtaget en anmeldelse om den stjålne Suzuki. Men vi ved ikke endegyldigt, hvem der har stjålet den, og vi har ikke fundet den endnu.

Lars Mikkelsen vil dog ikke bekræfte, at personen, der er eftersøgt i forbindelse med tyveriet, er Yahya Hassan, men han oplyser, at den eftersøgte ikke befinder sig i Glyngøre.

- Ham, der er mistænkt i sagen, er ikke længere i lokalområdet, fastslår Lars Mikkelsen.

Yahya Hassan blev smidt ud onsdag i forrige uge, hvorefter lokale angiveligt har set ham bo i to små telte ved stranden i Glyngøre. De seneste dage er der dog ingen, som har set ham, fortæller lokale til Skive Folkeblad.

Den stjålne bil er en sort Suzuki Vitara fra 2017 med registreringsnummer BN41518. Ægteparret opfordrer alle med informationer om at kontakte politiet.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Yahya Hassan, men han er ikke vendt tilbage på vores henvendelse.

Se billeder fra parrets lejlighed, efter digteren havde været gæst hos dem herunder:

Privatfoto
Privatfoto
 

Privatfoto
Privatfoto
 

Privatfoto
Privatfoto
 

Yahya Hassan afbryder live-interview under Royal Run

Programchef giver Yahya Hassan comeback: - Vi vurderer ham på hans kunst

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksens styre er taget til fange

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind