Hjalp FCK-stjerne: Nu bliver han udvist for at have arbejdet for meget

Gerardo Lopez bliver om få uger udvist af Danmark, fordi han i gennemsnit har arbejdet for meget om ugen

Foto: Privat
Foto: Privat
Følg Samfund

I halvandet år har Gerardo hjulpet FCK-stjernen Federico Santander med at komme på plads i Danmark, men nu skal 26-årige Gerardo Lopez fra Venezuela udvises af landet.

Årsag?

For at få råd til husleje har han i perioden september til december sidste år arbejdet knap tre timer mere om ugen end det tilladte.

Reglerne i Danmark betyder, at antallet af arbejdstimer aldrig må overstige 20 timer om ugen, hvis du er studerende fra et land fra den tredje verden. Det svarer til maksimalt 87 timer om måneden.

Danmark ønsker at undgå, at udlændinge rejser til Danmark for at arbejde under dække af at være studerende.

Indviklede regler
Gerardo fortæller, at han godt var klar over, at der var regler på området, men han var overbevist om, at de tog gennemsnittet af hans arbejdstimer over en hel måned, så han kunne arbejde på forskellige antal timer i forskellige uger.

- Derudover har der også været nogle problemer med mine skæringsdatoer i forhold til min løn. I august sidste år arbejdede jeg mere, end jeg blev betalt for, men mange af mine timer blev først udbetalt i september. Det har været noget rod, siger Gerardo Lopez til Ekstra Bladet.

Til dagligt studerer Gerardo Lopez på CBS, hvor han er i gang med sin kandidat i Business Language and Culture. Ved siden af har han arbejdet på et hotel og for MentorDanmark, ligesom han har fungeret som mentor og hjælper for FCK's Federico Santander.

Blandt andet har han hjulpet FCK-stjernen med at lære engelsk.

Forfærdeligt!
Reglerne betyder, at Gerardo Lopez står til at blive udvist fra Danmark den 2 oktober, hvis ikke han på mirakuløs vis får det omstødt.

- Det er jo ganske forfærdeligt for mig, og det er næsten ikke til at tro. Jeg ved ikke, hvordan man bare kan smide folk ud af landet, der mister så meget, siger Gerardo Lopez.

Gerardo har også forsøgt at sætte en en advokoat på sagen, men han har fået at vide, at der ikke er meget, han kan gøre.

Udvisningen betyder, at Gerardo må smide sin kandidat-uddannelse på CBS i skraldespanden, ligesom han har mistet alle de penge, som han har brugt på sin uddannelse.

Spildt fem år
Selv om Gerardo Lopez i denne omgang kun har boet halvandet år i Danmark, så har han alligevel en tilknytning til landet.

I 2007 kom Gerardo Lopez til Danmark som led i et udviklingsprogram. Her lærte han dansk og gik på Tørring Gymnasium i Jylland, og det fik ham til at søge tilbage til Danmark for at læse sin kandidat.

- Jeg får ikke SU, så jeg betaler selv for min uddannelse og hele mit ophold her i Danmark. Det koster omkring 50.000 kroner for et semester, men det her ødelægger min fremtid og mine planer fuldstændig. Hvis jeg bliver smidt ud af Danmark, så svarer det jo til, at jeg har droppet ud, siger Gerardo Lopez til Ekstra Bladet.

For hård straf
Gerardo Lopez har også netop fået en praktikplads hos Siemens Wind Power, hvor han skulle være startet i praktik. Men det må han også droppe.

- Jeg har jo været tvunget til at arbejde for at leve, men har begået en lille fejl. Straffen skal altid være proportionel til den fejl, som man begår. Det, synes jeg overhovedet ikke, er tilfældet her, siger han.

Netop den nye ansættelse har Gerardo Lopez mistanke om har kostet ham udvisningen.

- Hver gang man får nyt job, så skal man søge arbejdstilladelse. Jeg tror, at det har fået dem til at kigge på mig igen og besluttet, at jeg skal udvises, siger Gerardo Lopez til Ekstra Bladet.

Marius
Efter Gerardo Lopez fik et brev fra Styrelsen for International Rekruttering og Integration, så har han undersøgt sagen yderligere.

Her faldt han over Marius Youbis historie, der for et år siden havnede i en lignende sitaution.

- Jeg har jo læst om Marius' historie efterfølgende, og den minder jo meget om min, siger Gerardo Lopez til Ekstra Bladet.

Marius var siden 2011 studerende på ingeniøruddannelsen på Aarhus Universitet i Herning. Han betalte selv for sin uddannelse og scorede topkarakterer. Alligevel blev han udvist af Danmark, fordi han havde arbejdet for meget. Præcis ligesom Gerardo.

Seneste nyt

Ekstra Bladet har givet statsministeren en lys idé

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.