Hjem fra ferien i dag: Her er det bedste tidspunkt

Du risikerer at sidde fast i lange køer, hvis du kører af sted midt i spidsbelastningstidspunkterne

Vejdirektoratet: Sommerferietrafik i uge 31 og 32

I dag er en af de helt store hjemrejsedage med meget smæk på trafikken.

Så hvis dit sidste minde fra ferien ikke skal være et speedometer på nul og en endeløs kø i forruden, så tænk dig rigtig godt om, før du kører hjemad.

- Vi forventer, at der er rigtig meget trafik særligt mellem kl. 10 og kl. 17 mod øst i retning mod Fyn og hovedstaden. Så vi vi anbefaler, hvis man kan, at køre uden for spidsbelastningstidspunkterne. Så man skal rigtigt hurtigt af sted her til morgen, men det er nok de færreste, der kan nå det, eller så skal man tage aftensmaden med i sommerhuset og køre bagefter. Så kommer man formentlig lidt mere behageligt frem, siger vagthavende i Trafikinformationscentret i Vejdirektoratet, Rune Johansen.

Hjemrejsetrafikken startede allerede i går, hvor der var tæt trafik og rigtig lang rejsetid - blandt andet forstærket af et par uheld på motorvejen.

Netop nu er der stille på vejene. Men senere i dag forventes det altså, at der kommer kødannelser - især omkring grænseområderne ved færgen i Rødby og i Sønderjylland samt i øvrigt langs kystbyerne. I Aalborg er der desuden ekstra meget leben, fordi byen danner rammen om Tall Ships Races, der tiltrækker mange mennesker.

Og så bare et afsluttende råd fra den vagthavende.

- Folk skal sørge for at komme af sted i  god tid og væbne sig med tålmodighed, siger Rune Johansen. - især onat

0 kommentarer
Vis kommentarer