Annonce:
Annonce:

Hjem til jul? Vores adfærd i denne uge er afgørende

De nuværende restriktioner burde ifølge epidemiforsker være nok til at sikre julen - hvis vi altså overholder dem nu. Andre vil have indført regionale restriktioner

Da man i december 2020 pludselig kunne blive kviktestet, skabte det ekstremt lange køer hos Falck

Blandt andet her hos Falck i Hvidovre har københavnerne hen over weekenden og mandag stået i op mod fire timer lange køer for at komme ind og få lavet en af de, ironisk nok, 'lyntests', som de bliver kaldt. I navnet ligger dog, at du kun 15 minutter efter testen har dit svar.
Annonce:
Følg Samfund

En stigende smitte i hovedstadsområdet har fået flere til at slå alarm.

Blandt andet har praktiserende læge og formand for Dansk Selskab for Almen Medicin Anders Beich vurderet, at der er behov for regionale restriktioner, hvis smittekurven skal knækkes.

- Geografiske begrænsninger giver noget i forhold til at reducere smitten, og det er lige nu, vi skal gøre det. Hvis vi spreder smitten ud i landet, bukker hospitalsvæsenet sammen før eller siden, siger han til Ritzau.

Til TV2 siger Allan Randrup Thomsen, professor i eksperimentel virologi ved Københavns Universitet, at det vil være en god idé at forhindre især københavnere i at rejse til andre regioner i julen.

Annonce:

- Den simpleste løsning ville være, hvis Danmark blev delt ved Storebælt - Region Sjælland er også relativt hårdt ramt. En anden mulighed ville være at sige, at man kun må befinde sig 50 eller måske 100 kilometer fra sin bopæl, siger han.

Lægeformand: Skidt hvis københavnere krydser landet til jul

Vi har svaret i weekenden
Epidemiforsker og lektor i matematisk biologi på Roskilde Universitet Viggo Andreasen mener dog først, at vi i den kommende weekend kan vide, om der skal rejserestriktioner til.

Derfor er vores adfærd i denne uge helt og aldeles afgørende for, om københavnere får lov til at rejse på tværs af regioner, siger han til Ekstra Bladet.

- Helt overordnet mener jeg, at vi har lavet de restriktioner, der skal til. Jeg tror, at smitten topper sidst på ugen og flader ud, hvis vi følger restriktionerne. Derfor skal man i denne uge lade være med at rejse rundt i landet til julefrokoster og mødes med vennerne, siger Viggo Andreasen.

Annonce:

Der er ingen tvivl om, at det er effektivt med lokale og regionale nedlukninger, siger Viggo Andreasen - men der er også et perspektiv, der handler om, hvor meget tvang der skal være i det danske samfund, mener han.

Dog er det vigtigere, at hospitalerne ikke bliver for pressede.

- Derfor er det helt afgørende, at vi får styr på smitten nu. Hvis vi ikke har fået styr på den til weekenden, skal man begynde at kigge på yderligere restriktioner. På det tidspunkt vil der stadig være tid til at genoverveje situationen, siger han.

S-ordfører: For tidligt at tale om regionale nedlukninger

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Vi har et samfund, hvor systemet er blevet vigtigere end borgeren

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: