Hjemløs reddede bagers liv: Nu har bageren takket ham med den vildeste gave

En vaskeægte solstråle-historie har udspillet sig i Frankrig

Her ses bager Michel Flamant sammen med nu bageriejer Jerome Aucant (Foto: Scanpix)
Her ses bager Michel Flamant sammen med nu bageriejer Jerome Aucant (Foto: Scanpix)

En 62-årig fransk bager kan takke en hjemløs mand for, at han er i live i dag, og som tak har den hjemløse nu modtaget en gave, der har ændret hans liv fuldstændig. Det skriver AFP.

Bageren, Michel Flamant, kendte i forvejen alt til den hjemløse mand, der ofte sad ude foran hans bageri og tiggede i den franske by Dole.

Michel gav ham ofte en kop kaffe og en croissant for at forsøde hans tilværelse lidt, men meget mere kendte de ikke til hinanden.

Livsfarlig kulilteforgiftning
En dag skete der dog noget, der vendte livet op og ned for både Michel og den hjemløse mand, Jerome Aucant.

En defekt ovn i bageriet begyndte pludselig at lække en livsfarlig gas. Det skete helt lydløst, og Michel var ved at dø af kulilteforgiftning.

Jerome Aucant opholdt sig som vanligt ude foran forretningen og så, hvordan Michel pludselig dinglede rundt derinde.

Han sprang straks til og fik tilkaldt en ambulance, og havde han ikke gjort det, frygter bageren selv, at han ville være død i dag.

- Hvis Jerome ikke havde været i nærheden den dag, ville jeg have været færdig, siger han til AFP.

Gav ham bageriet - for en euro
Forgiftningen var så alvorlig, at Michel Flamant måtte indlægges i 12 dage.

Da Michel kom tilbage efter indlæggelsen, tilbød han straks Jerome et deltidsarbejde i sin forretning. Han viste sig at være rigtig dygtig til at bage, og så traf Michel en stor beslutning.

Han besluttede sig for at lade Jerome købe bageriet af ham - for én enkelt euro.

Michel vil selv blive ved med at arbejde i bageriet indtil september og fortsat lære Jerome op, så han er rustet til at have bageriet alene.

- Det bliver op til ham selv at få det til at fungere. Jerome er hårdtarbejdende og vil gerne lykkes med det. Han fortjener en chance.

Jeg vil være gaven værdig
Selvom Michel måske nok kunne få flere penge for bageriet, så er det ikke det, der betyder noget for ham.

- Hvad er vigtigst, penge eller livet? Jeg er ligeglad med penge. Jeg er ikke rig, men jeg er ligeglad. Jeg vil være fri, jeg vil gerne tage det roligt nu, siger Michel.

Jerome glæder sig til at blive bageriejer.

- Jeg er nødt til at være 100 procent på jobbet. Michel har givet mig en ægte gave, og nu... Jeg vil gerne være den værdig, siger han til AFP.

Der er mange måder at hjælpe hjemløse på. På en indisk restaurant fik de den idé at stille et køleskab udenfor med gratis mad til de hjemløse. Da de satte køleskabet ud, skete der noget helt fantastisk og uventet.

55 kommentarer
Vis kommentarer