Hjemmelavede coronaløsninger: Nettet koger over af grin

Mange har fundet på kreative løsninger for at undgå smitte. Om de virker er ikke til at sige

Privatfoto
Privatfoto

Coronavirussen spreder sig, og derfor gør folk mere og mere for at undgå smitte.

Dermed spreder panikken spreder sig også i takt med at alle skal huske at vaske hænder, bruge oceaner mængder af håndsprit ligesom det nu er anbefalet, at man ikke skal kysse, give hånd eller kramme hinanden. Det har fået nogle britiske borgere til at tage nogle vilde midler i brug i forsøget på at undgå smitten, skriver Independent.

I Storbritannien har et par togpassagerer nemlig været meget kreative med hjemmelavede tricks i kampen mod virussen.

På en togtur blev en kvinde fotograferet med en opbevaringsboks over hovedet, og det er gået viralt. Ligesom et billede af en mand med en pose fra supermarkedskæden Tesco på hovedet også er blevet delt heftigt.

Twitter-brugeren James Felton har endda lavet mega-hittet 'Dont stop believing' af Journey om til en kreativ coronaversion.

Mange borgere benytter sig af masker i håbet om ikke at blive smittet. Men det har vist sig, at denne form for beskyttelse ikke virker. Og det er måske derfor de britiske togpassagerer har valgt at tage skridtet videre efter ansigtsmasker og har opfundet det noget voldsomme plastikkasse-look.

Om det er løsningen, er langt fra sikkert, og flere brugere på sociale medier har udtrykt forargelse over, at personerne på billedet risikerer at kvæle dem selv.

Der er heller ikke noget, der tyder på, at de hjemmelavede løsninger virker. Derfor lyder anbefalingerne, at undersøge sundhedsstyrelsens opfordringer i stedet for at ty til de mange kreative løsninger.

Et godt råd til at undgå smitte er at bruge håndsprit, hvis det altså gøres korrekt. Se hvordan du afspritter hænderne på den rigtige måde her. Video: Lasse Brøndal/Redigering: Martin Ekelund/Maya Westander

 

Læs også:

'X Factor' må droppe publikum

Kyssefrygt aflyser gallafest på gymnasium

Hjerteskærende coronabilleder: Ægtepar gennem 60 år må snakke gennem vindue

Dansk hospital indfører drive-in-coronatest

Mand efterlyses: Slog kvinde bevidstløs på grund af coronavirus