Hjemmeværnsfolk skal aflevere vigtige våbendele

Hjemmeværnet indsamler våbenbundstykker efter terrorangrebet i København

Det skal ikke længere være muligt for Hjemmeværnets medlemmer at opbevare kampdygtige våben i privaten. (Foto: René Schütze)
Det skal ikke længere være muligt for Hjemmeværnets medlemmer at opbevare kampdygtige våben i privaten. (Foto: René Schütze)

Som følge af terrorangrebet i København har Hjemmeværnet nu iværksat en kontrol af opbevaringen af medlemmernes våben.

Det sker, efter det kom frem, at M95-geværet, som den 22-årige terrorist Omar El-Hussein brugte under sit angreb på Krudttønden i februar, stammede fra en hjemmeværnsmand.

Våbnet blev angiveligt stjålet ved at brutalt overfald i en kælder i januar måned.

Efterfølgende har flere politikere stillet spørgsmålstegn ved nødvendigheden for, at Hjemmeværnets medlemmer kan have våben opbevaret i privaten.

- Vi har brug for at stramme kontrollen med våben ovenpå de forfærdelige terrorangreb i København, sagde Enhedslistens Nikolaj Villumsen blandt andet til Ritzau.

Den 22-årige terrorist Omar El-Hussein - her fanget på overvågningskamera) nåede at dræbe to mennesker, før han selv blev dræbt. (Politifoto) Meninger Ritt B. efter terror: Hjemmeværnsmænd skal da ikke ha' våben derhjemme

Gerningsmandens M/95. (Foto: Gisle Oddstad, VG) Terror - 20. feb. 2015 - kl. 11:26 Terror-våben kan stamme fra brutalt hjemmerøveri

Midlertidig løsning

Efter terrorangrebet igangsatte Hjemmeværnet en undersøgelse af våben i medlemmernes hjem, og nu er det blevet besluttet at skærpe sikkerheden.

Derfor skal alle de 4328 frivillige hjemmeværnsfolk, der har geværer, rifler og des lige opbevaret i hjemmet, senest den 30. marts have afleveret bundstykkerne til deres våben, så de kan blive opbevaret i sikkerhed på et centralt depot. Uden bundstykker vil våbnene være ubrugelige.

- I lyset af de tragiske begivenheder 14-15. februar 2015, iværksætter Hjemmeværnet disse sikkerhedstiltag, indtil Hjemmeværnet har fundet den rigtige løsning, der sikrer såvel sikkerheden som Hjemmeværnets muligheder for at gennemføre uddannelse og opretholdelse af beredskabet, siger chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Finn Winkler.

Se også: EL: Kontrol med våben skal strammes efter terror

101 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere