Annonce:
Annonce:

Hjemvendt fra jordskælvet på Kos: - Alle er meget kede af det

Helena Aarøe er en af de mange turister, der er kommet hjem fredag efter jordskælvet på Kos. Men hun skal af sted igen

Annonce:
Følg Samfund

Sammen med sin datter og mor kom Helena Aarøe fredag hjem efter en ferie på Kalymnos, der er en naboø til Kos, hvor et jordskælv natten forinden havde dræbt to og såret flere hundrede mennesker. Ekstra Bladet mødte hende i Københavns Lufthavn kort tid efter, hun var landet i Danmark igen. Og det har været et hårdt døgn for dem alle tre.

- Vi har haft en god ferie, men i nat gik vi seng halv et- eller et-tiden, men jeg vågnede ret kort tid efter, da vores vindue fløj op. Og pludselig begyndte det hele bare at ryste, og så sov jeg faktisk ikke efter det. Der kom en masse efterskælv, fortæller Helena Aarøe.

Artiklen fortsætter under billedet...

Helena Aarøe er kommet hjem fra Kos efter en ferie. Foto: Tariq Mikkel Khan
Helena Aarøe er kommet hjem fra Kos efter en ferie. Foto: Tariq Mikkel Khan

Annonce:

Tog til Kos
Efter en ferie på Kalymnos skulle hun sammen med sin familie til lufthavnen på Kos, hvor de skulle flyve hjem fra. Selvom Helena Aarøe selv havde mærket jordskælvet, blev hun alligevel chokeret, da hun ankom til Kos. 

- Alle mennesker er meget kede af det og meget påvirkede af det og trætte. Og vil gerne hjem, for alle er bange for, hvis der sker noget, mens man sidder i lufthavnen. Når man får at vide, at lufthavnen faktisk kan falde sammen, så de vil kun have, at man går på toilettet, så skal man gå ud igen, fortæller Helena Aarøe.

Personalet i lufthavnen på Kos har været bange for, at bygningen kunne styrte sammen efter jordskælvets voldsomme rystelser. Derfor måtte de mange turister vente udenfor, mens de ventede på at komme om bord på et fly hjem. Her kunne Helena Aarøe se, hvordan jordskælvet havde påvirket de mange turister på Kos.

Annonce:

- Jeg så en dame sidde med sin lille dreng, og hun græd helt vildt. Jeg endte med at gå ind og købe en sodavand og noget chokolade. Jeg tænkte bare, at lidt venlighed fra en anden måske kunne gøre en forskel i den her situation, for hun virkede ret chokeret. Og jeg synes, at alle har været meget trykkede af det, fordi det har været rigtig alvorligt. Både med døde og rigtig mange, der er kommet på hospitalet, forklarer Helena Aarøe.

Vil tilbage
Det har været en voldsom oplevelse - og specielt med en mor og en datter, som Helena Aarøe har brugt natten på at holde øje med efter jordskælvet havde ramt. Men hun vil ikke lade sig afskrække af oplevelsen, og det er bestemt ikke sidste gang, hun sætter sine ben på en af øerne.

- Kalymnos er et af mine yndlingssteder på jorden. Så jeg kommer helt sikkert tilbage, siger Helena Aarøe.

Jordskælvet blev målt til 6,7 på Richterskalaen. To personer er dræbt, og over 200 personer er såret i forbindelse med jordskælvet. Ingen danskere er kommet fatalt til skade.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Regeringen har en regnemaskine, der forudsiger alt
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: