'Hjernedød' dansk turist får monster-bøde for at skyde truet fugl

En dansk jæger er blevet idømt en stor bøde for at have skudt en truet fugl i New Zealand

(Arkivfoto: Søren Schnoor)
(Arkivfoto: Søren Schnoor)

Det kostede torsdag en 24-årig dansk turist-jæger 10.000 dollars (cirka 45.000 danske kroner, red.) for at skyde en truet fugl i New Zealand. Det skriver NZ Herald.

Den unge jæger tog på en tre måneders jæger-rejse i midten af februar for at jage. Han købte en .270 kaliber Mossberg rifel og ammunition, fik en våbentilladelse og tog mod et bush-område i South Westland med fire andre danskere.

Episoden med den truede fugl udspillede sig i begyndelsen af marts, hvor en helikopter bragte gruppen til Waitangi Forest Conservation Area. Her skød og dræbte han flere dyr, men selvom jagttilladelsen var gratis og kunne findes på nettet, fik han aldrig hentet sådan en.

Den 9. marts lå danskeren ved en bæk med sin riffel, hvor en truet whio-and pludselig kom til syne. Anden, som pryder landets pengesedler, og som der kun er mellem 2500-3000 af tilbage, blev nedlagt med en kugle i brystet og døde på stedet.

Afsløret
Det var to andre jægere på stedet, som afslørede danskeren bytte. Hans forsvarer i sagen beskriver ham som en ansvarsfuld jæger, som ikke var klar over, at anden var truet.

I retten forklarede danskeren, som er vokset op med jagt og har haft jagttegn, siden han var 16 år, at han skød anden, fordi han var en 'kæmpe idiot, og hjernedød'. Han kendte slet ikke til anden, forvekslede den med en anden and, og hans research i forbindelse med de nye jagtmarker havde været utilstrækkelig.

Men indrømmelsen og fortrydelsen forhindrede ikke danskeren i en bøde på 7.000 dollars og krav om erstatning på 3.000 dollars til det newzealandske Department of Conservation, som blandt andet sikrer truede dyrs overlevelse.

173 kommentarer
Vis kommentarer