Hjerneskadet psykiater risikerer at miste autorisation

Retslægerådet vurderer for tiden, om hjerneskadet psykiater skal have fjernet sin autorisation permanent

Sundhedsstyrelsen har tidligere beklaget sagen med en vestjysk, privatpraktiserende psykiater, der fik lov at praktisere, til trods for at han havde en hjerneskade. Mandag gentager styrelsen sin beklagelse.

Samtidig vil Retslægerådet vurdere, om sagen mod psykiateren skal føre til en permanent fratagelse af psykiaterens autorisation.

- Jeg vil gentage beklagelsen af det alt for lange sagsforløb, som sagen har haft. Sagen blev gennemgået i forbindelse med Sundhedsstyrelsens kulegravning af tilsynsområdet i 2013, siger administrerende direktør Else Smith, Sundhedsstyrelsen.

112 Tidligere patienter hos hjerneskadet psykiater får hjælp

Ifølge DR Nyheder har psykiateren været involveret i både dødsfald og meget voldsomme fejlbehandlinger, før han blev stoppet af sundhedsmyndighederne.

Og en række nye dokumenter, som DR Nyheder har fået aktindsigt i, viser, at Sundhedsstyrelsen gennem årene fik langt flere alvorlige advarsler om psykiaterens behandlinger, end det tidligere har været fremme.

Alligevel gik der ni år fra den første advarsel, og indtil Sundhedsstyrelsen tog autorisationen fra psykiateren fra psykiateren i 2013.

Styrelsen skriver i en pressemeddelelse, at fra 2009 til 2013 har Sundhedsstyrelsen gennemført i alt 12 indgreb eller handlinger overfor psykiateren og indskrænket hans ordinationsret for at sikre patientsikkerheden.

Sundhedsstyrelsen fratog ham midlertidigt autorisationen 8. maj 2013, fordi det blev vurderet, at han udgjorde en overhængende fare for patienterne. Styrelsens redegørelse blev sendt til Folketinget i 2013 sammen med ministerens svar, og begge dokumenter har siden da været tilgængelige på Folketingets hjemmeside, skriver styrelsen i en pressemeddelelse.

0 kommentarer
Vis kommentarer