Hjerteforeningen indsamler cirka 3,6 millioner kroner

4000 indsamlere var søndag ude med raslebøssen i Hjerteforeningens første landsindsamling

"Danmark banker for hjertet"

Sådan lød sloganet fra Hjerteforeningen søndag, da de var ude på deres første landsindsamling. Cirka 3,6 millioner kroner blev det til.

- Det har været en meget spændende dag, og vi er meget taknemmelige for indsatsen, som indsamlere og frivillige i Hjerteforeningen har ydet. Og lige så taknemmelig for de penge, der er lagt i indsamlingshjerterne.

- Det var en overvældende støtte fra befolkningen og en fantastisk landsindsamling-debut for os. Det er vi ualmindelig glade for, siger Kim Høgh, Hjerteforeningens administrerende direktør.

Knap 4000 frivillige var ude at samle ind i hele landet. Hjerteforeningen ville gerne have haft mulighed for at samle ind før, men først i 2014 blev det lovligt for flere foreninger, heriblandt Hjerteforeningen, at samle ind. Derfor er det foreningens debut.

Og det betyder utroligt meget for foreningen, siger Kim Høgh.

- Det betyder, at vi kan realisere nogle af de drømme, vi har omkring forebyggelse og forskning. Vi lever ikke af offentlig støtte, og da vi gerne vil dele endnu flere penge ud, betyder sådan en indsamling her meget.

Sidste år uddelte foreningen cirka 50 millioner kroner til forskning - blandt andet til projekter, der fokuserer på børns og kvinders hjertesygdomme.

- Forebyggelse og forskning har bragt os langt. Dødeligheden af hjerte-kar-sygdomme er nedbragt med 60 procent i løbet af de seneste 20 år.

- Men det er fortsat hver fjerde dansker, der dør af en hjerte-kar-sygdom. Så der er stadigt meget at gøre, og vi har behov for al den støtte, vi kan få, siger Kim Høgh.

Ifølge Hjerteforeningen forventes det, at cirka 485.000 danskere i 2020 vil være ramt af hjerte-kar-sygdomme.

4 kommentarer
Vis kommentarer