Hjerteskærende: Gravid 17-årig har blot måneder tilbage at leve i

- Jeg håber på et mirakel, fortæller Dana Scatton, der er diagnoseret med en hjernetumor

17-årige Dana håber på et mirakel. (Foto: Privat/GoFoundMe).
17-årige Dana håber på et mirakel. (Foto: Privat/GoFoundMe).

Engelske Dana Scatton er gravid med sit første barn og er sat til at nedkomme til februar.

De lykkelige omstændigheder overskygges dog af den tragiske melding, som Dana modtog, da hun for nylig fik en diagnose. Lægerne fandt en hjernetumor og giver hende blot to til tre måneder at leve i:

- I slutningen af november lagde jeg mærke til, at jeg havde problemer med at synke. Jeg begyndte at få problemer når jeg gik og det blev sværere for mig at tale, fortæller Dana Scatton til Daily Mail.

Helbreds problemerne blev forværret i starten af december. Danas ben begyndte at blive følelsesløse og hun fik for alvor problemer med at gå:

- Jeg troede i første omgang, at det var babyen der trykkede på nogle nerver, forklarer den 17-årige vordende mor, der fortalte om problemerne, da hun skulle til en rutine undersøgelse hos sin læge. Han sørgede for, at hun øjeblikkeligt blev undersøgt og scannet. Kort efter fik Dana en knusende dom. Lægerne havde fundet en stor tumor i hendes hjerne:

- Det første der gik gennem hovedet på mig var om min baby ville være ok.

Dana med kæresten Tyler. Foto: Privat
Dana med kæresten Tyler. Foto: Privat
 

Lægerne vurderer umiddelbart, at Dana har to til tre måneder tilbage at leve i. Med strålebehandling kan hendes liv forlænges med omkring ni måneder, men det er en risikabel affære for det ufødte barn i hendes mave. Planen er nu at vente endnu tre uger og derefter tage barnet med kejsersnit - herefter kan hun begynde behandlingen.

- Jeg håber stadig på et mirakel. Jeg tror på, at jeg kan bevise at lægerne har taget fejl, da de gav mig en dødsdom, lyder det ukueligt fra Dana Scatton. 

- Jeg vil bare så utrolig gerne blive en fantastisk mor.

Dana Scattons mor fortæller til Daily Mail, at hun tror på at et mirakel kan redde hendes datter. Da hun var gravid med tvillinger aborterede hun. Lægerne havde fortalt hende, at det samme vil ske igen, da hun blev gravid med Dana. Dengang trodsede hun lægernes råd og Dana blev født trods de forsvindende få odds for at graviditeten ville lykkedes.

Nu håber familien at Dana endnu engang kan levere et mirakel. Familien har oprettet en GoFoundMe side, hvor folk kan bidrage til den 17-årige piges behandling - SE DEN HER.