Annonce:
Annonce:

H&M i shitstorm over racisme: Nu beder moren verdensstjerner om at stoppe deres tuderi

En af verdens mest kendte tøj-kæder er røget ud i en storm af racismebeskyldninger fra en række storte berømtheder, der er direkte utilfredse med H&M, fordi de har valgt en sort dreng til en kampagne, hvor han er iført en uheldig trøje, men nu siger moren stop

H&M er kommet i massiv modvind fra alle leder og kanter, efter de har iført en sort drengemodel i denne trøje. Foto: AP
H&M er kommet i massiv modvind fra alle leder og kanter, efter de har iført en sort drengemodel i denne trøje. Foto: AP
Annonce:
Følg Samfund

Coolest monkey in the jungle (Den mest cool abe i junglen red.).

Den store svenske tøj-kæde Hennes & Mauritz, som ofte blot kaldes H&M, er havnet i en gigantisk shitstorm på grund af et billede af en lille sort dreng, der i butikskædens nye kampagne for børnetøj bærer en grøn trøje med netop den tekst, som har vakt forargelse over hele verden.

H&M beskyldes for racisme: Jeg er den mest cool abe i junglen

Flere verdensstjerner har tordnet mod tøj-giganten i den seneste uge, fordi de mener, at H&M er direkte racistiske i deres brug af en sort model i kampagnen, fordi teksten på trøjen giver et uheldigt indtryk, når man samtidig har valgt en sort model.

Der er blandt andet tale om den canadiskfødte supersanger The Weekend, den belgiske fodboldsstjerne Romelu Lukaku fra Manchester United og en af verdens absolut bedste basketballspillere gennem tiden - amerikaneren LeBron James.

Annonce:

Men nu er moren til modellen, svenske Terry Mango fra Stockholm, altså blevet så vred over den støtte, som hendes søn har fået fra de mange superstjerner, at hun siger stop. I en række Facebook-opslag skriver hun blandt andet:

'Jeg er moren, og det her er et ud af hundrede outfits, som min søn har båret som model. Stop jeres tuderi og råb om 'ulven kommer' hele tiden. Det er et blevet et unødvendigt problem, så kom over det'.

Hun skriver blandt andet også, at hun ikke kan forstå, hvorfor folk tænker, at det her er en sag om racisme.

Læs en samling af hendes opslag, som Mak Calixte har samlet herunder:

Verdensstjerner raser mod tøjkæde
H&M har gennem tiden arbejdet sammen med nogle af sport- og underholdningsindustriens største navne, men den tid kan nu være forbi. I hvert fald har sangeren The Weekend på det sociale medie Twitter sagt, at han ikke længere ønsker at arbejde sammen med tøjkæden igen:

'Vågnede i morges chokeret og pinlig berørt af det her billede. Jeg føler mig dybt krænket, og jeg vil ikke arbejde sammen med H&M igen'.

Annonce:

Sorte skal bevise deres værd
LeBron James, der til dagligt slår sine folder i den amerikanske basketball-liga NBA for klubben Cleveland Cavaliers, er af flere magasiner flere gange blevet kåret som en af de største trendsættere for sorte rundt om i verden. Han er rasende over H&M's dårlige dømmekraft, da de valgte en sort model til at iføre sig den omdiskuterede trøje.

Han skriver i et opslag på Instagram, at han mener, sorte amerikanere altid har skulle bevise, hvem de er:

' Som afroamerikanere har vi altid været nødt til at bryde barriere og arbejde endnu hårdere for at bevise folk, at de tager fejl af os'.

H&M har været ude og undskylde for deres uheldige valg af model, men det har ikke reddet dem fra en fortsat-kørende shitstorm.

Læs mere om sagen her
Superstjerne revser tøjgigant: Vi er færdige

Racisterne er måske dem, der forbinder en abetrøje med en mørk dreng?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Hvis Mette går, bør der udskrives valg
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: