Høj cigarføring: Dansk tobaksfirma tordner frem

Scandinavian Tobacco Group øgede sin omsætning i 2015 med 600 millioner kroner

Scandinavian Tobacco Group har stor omsætningsfremgang. (Modelfoto: AP)
Scandinavian Tobacco Group har stor omsætningsfremgang. (Modelfoto: AP)

Det går forrygende for tobaksalget hos Danmarks førende tobaksvirksomhed.

Det viser det første regnskab hos Scandinavian Tobacco Group, som har hovedsæde i Danmark, som blev noteret på Børsen tidligere på året.

Det skriver Folketidende.dk.

Selskabet kunne notere et samlet salg på 6,7 milliarder kroner. Det er 600 millioner kroner mere end året før. Når alle regninger er betalt, landede Scandinavian Tobacco Group et resultat på 668 millioner kroner.

- I 2015 gjorde vi store fremskridt i at optimere forretningen, og vi planlægger mere, siger administrerende direktør Niels Frederiksen i regnskabet.

Det var især markedet for håndrullede cigarer, som bidrog til det gode resultat. Scandinavian Tobacco Group solgte sidste år for små to milliarder kroner af slagsen. Det var en stigning på 10 procent i forhold til året før.

Og meget tyder på, at USA er et sted med stort potentiale for selskabet. Der sælges totalt omkring 300 millioner cigarer i USA hvert år, og markedet er stabilt.

- Vi satser på at øge salget ved at få bedre priser og tage markedsandele, forklarer direktøren om verdens klart største cigarmarked.

Også regnskabet for pibetobak viste en stigning hos det danske selskab. Der blev solgt for 629 millioner kroner, hvilket er 60 millioner kroner mere end året før.

15 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere