Høj sol hele dagen: Så varm bliver næste uge

Det gode vejr ser ud til at fortsætte, og i dagtimerne kan vi forvente masser af solskin, mens nætterne bliver kolde

Der bliver rig mulighed for at nyde det gode vejr i den kommende uge - hvis man vel at mærke fortsat holder afstand. Foto: Joachim Ladefoged
Der bliver rig mulighed for at nyde det gode vejr i den kommende uge - hvis man vel at mærke fortsat holder afstand. Foto: Joachim Ladefoged
Følg Samfund

Nu er der godt nyt i en hektisk tid.

Det gode vejr ser nemlig ud til at fortsætte i næste uge.

- Det ser faktisk ud, som om der ikke sker noget nyt. Vi får solskin fra morgen til aften i den næste uges tid.

- Så alle de børn, der bliver bedt om at være mere udenfor, de kommer til at få fint vejr, siger vagtchef Thyge Rasmussen hos DMI.

Den store mængde solskin giver i sagens natur også høje temperaturer.

- Her i weekenden bliver det omkring de 15 grader, og så kan det godt blive lidt varmere i næste uge, hvor vi måske kommer op på 17-18 grader i midten af ugen med masser af solskin, siger vagtchefen.

Kolde nætter
Vi må dog tage til takke med, at dagene bliver varme, for om natten bliver det noget helt andet.

- Vi har en meget tør nordøstlig luftstrøm ned over Danmark, så det vil sige, at det er luft, der kommer fra nordlige breddegrader. Den er kølig og tør, men solen står jo højt og giver noget varme i dagtimerne.

- Fordi luften er kold og tør, så bliver det koldt om natten. De fleste nætter bliver det tæt på frysepunktet. Det er typisk her om foråret, at man har store temperatursvingninger mellem dag og nat, siger Thyge Rasmussen.

Vinden er væk
Selvom solen har stået højt i lang tid, så har der lokalt været meget vind. Vi kan dog godt forvente, at den nu bliver væk.

- En af de positive ting er, at vinden har taget af nu, og det bliver forholdsvis rolige vindforhold de fleste af dagene her i den kommende tid.

- Det eneste sted, hvor der måske kan være lidt vind, det er ved Østersøen, hvor der kan være en frisk østenvind i perioder, men det er stort set også det eneste, siger vagtchefen.

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+