Højesteret frifinder Silvio Berlusconi for sexanklager

Den tidligere italienske premierminister kan træde tilbage på den politiske scene efter sejr i højesteret

Tidligere premierminister og mediemogul Silvio Berlusconi er ved højeste retten i Italien blevet frifundet for at have betalt for sex med mindreårig samt magtmisbrug (Foto: AP)
Tidligere premierminister og mediemogul Silvio Berlusconi er ved højeste retten i Italien blevet frifundet for at have betalt for sex med mindreårig samt magtmisbrug (Foto: AP)

Italiens højesteret har tirsdag aften frifundet landets tidligere premierminister Silvio Berlusconi for anklager om at have betalt for sex med en mindreårig samt magtmisbrug, skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

Dermed giver den højeste retsinstans en appeldomstol medhold i en tidligere afgørelse, der rensede Berlusconi for de pikante anklager.

Berlusconi blev i 2013 dømt skyldig i at have betalt for at have sex med en 17-årig pige - altså en mindreårig - der går under tilnavnet Ruby Hjerteknuseren, og for at have misbrugt sin magt som premierminister til at skjule, hvad han havde foretaget sig.

Dengang lød straffen på syv års fængsel.

Højesterets jury var ni timer om at nå frem til den endelige afgørelse. Forinden havde både anklager og forsvarer fremlagt deres punkter i sagen.

Med tirsdagens dom i hånden kan den 78-årige rigmand igen træde ind som en magtfuld politisk leder. Han er dog udelukket fra at bestride offentlige hverv frem til 2019 på grund af en tidligere dom.

Selv har Berlusconi tidligere sagt, at sexdommen fra 2013 er et udtryk for forfølgelse. Han nægter at have haft sex med den mindreårige ved de erotiske fester, kendt som bunga bunga-fester.

Silvio Berlusconi hævder, at han blot har været vært for "elegante middagsselskaber" i sin villa ved Milano.

Nogle af festernes yngre kvindelige gæster har dog tidligere forklaret, at de har danset erotisk i et særligt "bunga bunga" rum i villaens kælder, mens de var klædt ud som "sexede sygeplejersker" eller bar masker med billeder af kendte mennesker - heriblandt USA's præsident Barack Obama.

Den stenrige mediemogul Berlusconi blev sidste år dømt til samfundstjeneste på et ældrehjem i Milano for skattesnyd.

18 kommentarer
Vis kommentarer