Annonce:
Annonce:

Højhus-helvede: Planer om Danmarks højeste bygning skaber splid

Ikast-Brande Kommune har en lokalplan til høring, som skal give Bestseller lov til at bygge et 320 meter højt tårn ved deres hovedkvarter. Det er dog for højt og kommer til at genere naturen, mener nabokommunen Herning

Se Bestsellers vilde planer for højhuset i Brande. (Illustrationer/redigering: Bestseller/Kristian Hansen)
Annonce:
Følg Samfund

Selvom Ikast-Brande Kommune har vedtaget den nye lokalplan, som giver modekoncernen Bestseller lov til at bygge stort omkring deres hovedkvarter, så skal lokalplanen også i høring hos de omkringliggende kommuner.

Den lokalplan har Herning Kommune behandlet i deres byplanudvalg og sendt deres høringssvar på.

- Vi har skrevet til dem, at vi hilser projektet velkomment, selvom det vil få en effekt på Herning Kommunes detailhandel. Vi synes, det er dejligt, der er noget udvikling i vores område, og vi tror på, at det på den lidt længere bane kan være med til at styrke hele vores handelsmiljø i midtjylland.

Annonce:

- Vi har dog én ting i forhold til det her kæmpestore projekt, og det er højden på det berømte tårn. Vi har skrevet til Ikast-Brande, om de kunne overveje at placere de samme kvadratmeter fordelt på flere tårne, siger formand for byplanudvalget i Herning Kommune, Ulrik Hyldgaard, til Ekstra Bladet.

Forventede kritik af højden
Ifølge Henrik Engedahl, som er formand for Teknik- og Miljøudvalget i Ikast-Brande Kommune, var det dog forventeligt, at det høje tårn ville komme på tale, når lokalplanen kom i høring.

Han understreger, at han taler på sine egne vegne og ikke hele byrådets vegne.

- At nogen vender tilbage og siger, at det er et højhus, og man kan se det langt væk, det er ikke noget, vi bliver overraskede over.

- Derfor tænker jeg med et glimt i øjet, at normalt når man sender noget i høring, bliver man overrasket, når der kommer noget tilbage og tænker 'gud, det havde vi slet ikke set' eller 'nøj, var der så mange problemer med det?' Så begynder man måske at lave om på noget planlægning. Men der skal ligesom noget til, som er nyt eller anderledes, end det vi godt vidste i forvejen, siger Henrik Engedahl.

Annonce:

Herning vil bevare naturen
Herning Kommune har dog en grund til, at de ønsker at skære noget af højden på det gigantiske højhus, som vel at mærke vil blive næsten tre gange så højt som den nuværende højeste bygning i Danmark.

- I Herning Kommune har vi to områder, som er udlagt med den betegnelse, der hedder 'større uforstyrrede landskaber'. Det betyder egentlig bare, at de ligger hen som naturområder med landskaber, som ikke har store bygninger og andre store elementer, som ikke er natur, i sig.

- Fra det ene af de her områder, som ligger sydligst i vores kommune, vil man kunne se Bestseller-tårnet. Det er selvfølgelig det, der er vores baggrund for at give den her opfordring til Ikast-Brande Kommune, siger Ulrik Hyldgaard.

I flere lokale medier beretter de om, at Herning Kommune vil have lavet projektet om til helt præcist fire tårne af 80 meter.

Det afviser Ulrik Hyldgaard dog, at de har skrevet noget om i høringssvaret.

- Vi har egentlig ikke foreslået noget konkret antal eller meter. Det kan også være to tårne på 160 meter. Det vil stadig være halvt så højt og halvt så tydeligt, siger han.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
De har fået nok af Løkke
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: