Hollande til dansk ambassadør: Jeg er også dansker

Adskillige franskmænd har personligt givet deres sympati til den danske ambassadør i Frankrig

Frankrigs præsident, François Hollande, har i forbindelse med en mindehøjtidelighed søndag ved den danske ambassade i Frankrig hovedstad, Paris, udtrykt stor sympati og solidaritet med Danmark efter terrorhandlingerne i København.

Det fortæller den danske ambassadør i Frankrig, Anne Dorte Riggelsen, til Ritzau. Hun holdt søndag en halv time lang samtale med François Hollande.

- Det var en mindehøjtidelighed, som vi på ambassaden og Danmark som sådan aldrig vil glemme. Du har et statsoverhoved, som kommer helt spontant og siger, jeg er dansker. Større kan det ikke blive, siger Anne Dorte Riggelsen.

Ifølge franske medier deltog hundredvis af franskmænd ved mindehøjtideligheden, og flere gav deres sympatitilkendegivelser til den danske ambassadør. Foran ambassaden ligger nu et blomsterhav, og der er også blevet tændt stearinlys.

- Der var et stort behov for at snakke og røre ved mig. Folk sagde til mig, at de står bag Danmark, og at de er dybt berørt over det, der er sket, fortæller Anne Dorte Riggelsen.

Fra lørdag eftermiddag til natten til søndag mistede to civile borgere livet under to angreb mod kulturstedet Krudttønden og den jødiske synagoge i København. Fem betjente blev sårede under angrebene.

Politiet mener, at det er den samme mand, der står bag de to angreb. Den formodede gerningsmand blev dræbt søndag morgen, da han blev ramt af politiets kugler efter at have åbnet ild mod politiet.

Mandag er der mindehøjtideligheder i både København og Aarhus.

Den franske avis Liberation udkommer mandag med en forside, hvor der på dansk står "Vi er danskere".

- Kan man forestille sig at få en mere ubetinget solidaritet endda kærlighed fra et andet europæisk land? Det kan man ikke. Det er en kærlighedserklæring til vores land, siger Anne Dorte Riggelsen.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter