Homo-løver skaber moralsk panik i Kenya

Den ansvarlige for censur i det homo-fjendtlige Kenya mener, at de to hanløver er blevet inspireret af mænd, der har haft sex sammen i naturparken, selv om homoseksualitet blandt løver har været kendt i årtier 

De to han-løver kaster sig ud i en intim hyggestund, mens en hun-løve ligger i græsset og er bedøvende ligeglad. (Foto: Caters)
De to han-løver kaster sig ud i en intim hyggestund, mens en hun-løve ligger i græsset og er bedøvende ligeglad. (Foto: Caters)

Nogle billeder af et 'romantisk' møde mellem to han-løver i det afrikanske land Kenya's naturpark Masai Mara har skabt moralsk panik i det homo-fjendtlige land Kenya. Den ansvarlige chef for censur af TV og Film i Kenya, Ezekiel Mutua opfordrer nu til, at de to løver bliver fanget og holdt i isolation, indtil videnskabsmænd har fundet ud af, hvorfor de egentlig har kastet sig ud i en homoseksuel adfærd.

Censur-chefen Mutua er overbevist om, at løverne er blevet inspireret til at dyrke homo-seksuel adfærd af mænd, der har dyrket sex sammen i naturparken.  Og hvis det ikke er tilfældet mener han, at løverne simpelthen er besat af dæmoner.

De usædvanlige påstande er blevet fremsat af Ezekiel Mutua, selv om videnskabsmænd i årtier har fastslået, at løver ind i mellem kaster sig ud i homoseksuel adfærd. Det skriver blandt andre den afrikanske avis Nairobi News og den britiske avis Independent.

I sin iver efter at finde alternative begrundelser for løvernes opførsel, der ellers er en veldokumenteret naturlig begivenhed, selv om det dog stadig sker sjældent, vil Mutua også have undersøgt, om det faktisk drejer sig om to hanløver, selv om begge løver er udstyret med den store løve-manke, som kun han-løver har.

Strafbart at være homoseksuel i Kenya
Den desperate reaktion fra censur-chefen i Kenya skal ses i lyset af, at homoseksuelle og trans-personer er udsat for alvorlig diskrimination i Kenya, hvor enhver form for homoseksualitet er strafbart og kan give helt op til 14 års fængsel.

De nu meget omdiskuterede løve-billeder er i øvrigt taget af fotografen Paul Goldstein under en tur til naturparken Masai Mara. Goldstein forklarer sin oplevelse således:

- Når løver normalt parrer sig tager det blot et par sekunder, før hannen voldsomt trækker sig tilbage. Men for disse to han-løver varede det mere end et minut, og efter parringen var det også tydeligt, at han-løverne holdt af hinanden.

Ifølge videnskabelige undersøgelser har det i flere årtier været kendt, at han-løver ind i mellem dyrker sex med hinanden. (Foto: Caters)
Ifølge videnskabelige undersøgelser har det i flere årtier været kendt, at han-løver ind i mellem dyrker sex med hinanden. (Foto: Caters)
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 


 

1 af 2 Ifølge videnskabelige undersøgelser har det i flere årtier været kendt, at han-løver ind i mellem dyrker sex med hinanden. (Foto: Caters)
2 af 2 De to han-løver kaster sig ud i en intim hyggestund, mens en hun-løve ligger i græsset og er bedøvende ligeglad. (Foto: Caters)
105 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen