Homoparade rammer trafikken: Her bliver der rod

Der er Copenhagen Pride-parade og optoget kører rundt i hovedstaden. Det betyder, at flere busruter er omlagt, og politiet forventer trafikpropper

Pride Parade indtager Københavns gader. Foto: Ritzau / Redigering: Ejder Akbal / Musik: Jonny McGovern - Soccer Practice fra albummet: Dirty Gay Hits

Hovedstaden fejrer mangfoldigheden i en kæmpe parade, og festlighederne giver bøvl for bilister og folk med ærinder.

18 buslinjer er ramt i dag på grund af Copenhagen Pride-paraden, som snegler sig fire kilometer rundet i gaderne fra Frederiksberg Rådhusplads til Rådhuspladsen i København lørdag eftermiddag.

Busserne har derfor måttet finde nye ruter, og politiet forventer trafikpropper rundt omkring. Du kan læse her om de 28 ændrede busruter, selve parade-ruten og lidt om de 100 indslag i optoget.

Forsinkelser
Arrangørerne forventer at nå frem til Rådhuspladsen omkring klokken 17.

Busselskabet Movia skriver på sin hjemmeside, at de berørte linjer standser ved eksisterende stoppesteder på de omlagte ruter.

- Der må for alle omlagte linjer påregnes forsinkelser. Ikke berørte linjer kan også blive påvirket af forsinkelser og uventede omlægninger, skriver Movia

Her er ruten for paraden lørdag eftermiddag. Foto: Copenhagen Pride.
Her er ruten for paraden lørdag eftermiddag. Foto: Copenhagen Pride.
 

Arrangør: Stop ikke op
- Vi beder samtidig alle deltagere om hele tiden at holde sig i bevægelse, såfremt det er muligt. Vi ved det er fristende at stoppe op for fotograferne, når man ser knald-godt ud og måske har brugt måneder på at forberede kostumet, skriver Copenhagen Pride.

- Gå til side og lad optoget passere, hvis der skal tages billeder. Det er nemlig ikke kun én selv der skal indhente dem foran, men potentiel op mod 15-20.000 andre bagved. Vi ved erfaringsmæssigt, at det skaber huller; det er farligt og ødelægger helhedsbilledet, står der på paradens hjemmeside.

Swingerklubben Adam & Eva
Flere politiske partier deltager i paraden. Venstre, Enhedslisten, SF, Socialdemokraterne, Liberal Alliance, Radikale Venstre og Alternativet.

En række større virksomheder er også med. Heriblandt 7-eleven, SAS, Volkswagen, Call me og Nykredit. Offentlige institutioner som Københavns Kommune, Københavns Universitet og Forsvarsakademiet deltager også.

En række af foreninger, grupper og virksomheder med rødder i homo-miljøet, såsom Vesterbro Drag Udlejningsservice, Swingerklubben Adam & Eva, Femø Kvindelejr og Skøgevænget.

Og så selvfølgelig reality-stjernen Gustav, som har sin helt egen plads i paraden fire numre før Herbert Marianne Andersen.

1 af 2 Her er ruten for paraden lørdag eftermiddag. Foto: Copenhagen Pride.
2 af 2 Der er omlægninger på tre busruter i København, når dronningen skal køre rundt i karet (Arkivfoto: Thomas Borberg)
102 kommentarer
Vis kommentarer