Honey blev efterladt: Nu er hun verdens mest ensomme delfin

Aktivister er rasende over den efterladte delfin, som har fået sit eget hashtag

Disse optagelser af den ensomme delfin 'Honey' har fået både dyreaktivister og twitterbrugere op i det røde felt. Video: Dolphin Project

En ensom delfin i en japansk marinepark har fået folk på  sociale medier op i det røde felt, skriver Independent.

Delfinen har angiveligt været alene i sit bassin i Inubosaki Marine Park Aquarium i byen Choshi siden januar, da man valgte at lukke parken på grund af faldende besøgstal i kølvandet på jordskælvet ved Sendai i 2011.

Hun-delfinen, der går unde navnet 'Honey', er ikke det eneste dyr efterladt i parken. Blandt andet er 46 pingviner og hundredvis af fisk og krybdyr også blevet efterladt, men optagelserne af den ensomme delfin er det, der har tiltrukket mest opmærksomhed og fået forskellige dyrerettigheds-aktivister i gang.

 Se droneoptagelserne af den ensomme delfin i videoen over artiklen.

Japanske sundhedsmyndigheder oplyser, at dyrene stadig bliver fodret af parkens ansatte. På grund af den isolerede tilværelse viser 'Honey' dog tydelige tegn på stress og svaghed, advarer Akiko Mitsunobu fra Animal Rights Centre Japan.

- Da vi undersøgte stedet, viste hun tegn på stress ved at løfte hendes hoved svagt over og under vandet, udtaler Akiko Mitsunobu ifølge Independent.

Optagelserne af den ensomme 'Honey' har især mobiliseret folk på Twitter, hvor der opfordres til at hjælpe delfinen under hashtagget #savehoney. Her opfordrer mange brugere Tesla- og SpaceX-grundlægger Elon Musk til at kaste sig ind i kampen.

 

 

Ifølge Independent har Inubosaki Marine Park ikke reageret på henvendelser fra hverken medier eller myndigheder.

35 kommentarer
Vis kommentarer