Horesta i hastemøde om hofkok

Brancheorganisationen for hotel-, restaurations- og turisterhvervet, HORESTA, indkalder nu til hastemøde i kølvandet på Ekstra Bladets afsløringer om årelange krænkelser på Sallingsund Færgekro

Kroejer og mangeårig samarbejdspartner til kongehuset, Jens-Peter Skov, har i årevis udsat stribevis af ansatte for seksuel chikane og psykisk terror. Det fortalte 17 tidligere medarbejdere søndag i Ekstra Bladet.
Kroejer og mangeårig samarbejdspartner til kongehuset, Jens-Peter Skov, har i årevis udsat stribevis af ansatte for seksuel chikane og psykisk terror. Det fortalte 17 tidligere medarbejdere søndag i Ekstra Bladet.
Følg Samfund

Et hasteindkaldt møde kan nu få yderligere konsekvenser for den skandaleramte restauratør og indehaver af den anerkendte Sallingsund Færgekro, Jens-Peter Skov.

Brancheorganisationen for hotel-, restaurations- og turisterhvervet, HORESTA, har nemlig indkaldt til et hastemøde i det faglige udvalg.

Det sker efter, at Ekstra Bladet søndag kunne afsløre, hvordan Jens-Peter Skov, ifølge 17 tidligere i ansatte og elever, i mere end 20 år har krænket dem seksuelt og psykisk.

Det oplyser uddannelseschef i organisationen, Pia Svane, til Ekstra Bladet.

Artiklen fortsætter under ...

Skulle der være fest...

Her ses regentparret på kroen i forbindelse med deres sommertogt i 2014. Foto: Bo Lehm/Nordjyske
Her ses regentparret på kroen i forbindelse med deres sommertogt i 2014. Foto: Bo Lehm/Nordjyske

Den danske kongefamilie har været faste kunder på Sallingsund Færgekro i generationer, ligesom Jens-Peter Skov siden 1995 har stået i spidsen for serveringen til en lang række af deres arrangementer, herunder kongehusets sommerfester, juletafler, prinsgemalens jagtselskaber, dronningens 70-års fødselsdag og prins Joachims bryllup med grevinde Alexandra.

Derudover har Jens-Peter Skov serveret for de tre amerikanske præsidenter Bill Clinton, George Bush og Barack Obama. Han var ligeledes hyret ind til at stå for middagen, da Donald Trump skulle have været på statsbesøg. Det blev dog aflyst.

- Som sagen er beskrevet i Ekstra Bladet, er der tale om meget alvorlige forhold, og derfor er vi selvfølgelig også nødt til at reagere, siger Pia Svane.

Udvalget består af repræsentanter fra fagforeningen 3F, HORESTA og Dansk Erhverv, og det er netop dem, der både godkender lærepladser og trækker godkendelser tilbage igen.

Kunne en tilbagetrækning komme på tale til det her møde?

- Det er jo det, som det faglige udvalg skal drøfte. Men det er klart, at der er en grund til, at vi tager henvendelse til udvalget, og beder dem om at gå hurtigt ind i sagen.

- Nu vil vi starte med at få klarlagt sagens omfang, og så vil det naturlige være at indkalde virksomheden til et dialogmøde, siger uddannelseschefen i brancheorganisationen.

Artiklen fortsætter under videoen ...

Fyret af kongehuset
Ekstra Baldets afsløring om netop Jens-Peter Skov og det, de tidligere ansatte beskriver som seksuelle og psykiske krænkelser, har allerede fået store konsekvenser.

Tirsdag meddelte kongehusets kommunikationsafdeling, at det ellers mangeårige samarbejde er slut.

- Samarbejdet med Sallingsund Færgekro er ophørt, lyder det således i et kortfattet, skriftligt svar fra kongehuset til Ekstra Bladet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Jens-Peter Skov har drevet Sallingsund Færgekro i 32 år. Foto: Ernst van Norde
Jens-Peter Skov har drevet Sallingsund Færgekro i 32 år. Foto: Ernst van Norde
 

Hos brancheorganisationen Danmarks Restauranter og Caféer kalder man afsløringen om den årelange krænkelseskultur på Sallingsund Færgekro for 'den væreste sag, vi har set'. Også her mener politisk chef Freja Brandhøj, at der skal handles.

- Det handler om noget så simpelt som at få skrevet ned i personalehåndbogen, hvad det er for en kultur, man har på sin arbejdsplads, og at der er nogle ledere, der tager ansvaret for at få det stoppet, hvis nogen opfører sig uhensigtsmæssigt. Om at have en whistleblowerordning eller som minimum en arbejdsmiljørepræsentant. Det skal tages seriøst, og man skal af med de ledere, der ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Læs mere om sagen her:

Skandale-kok: Så tæt er han på kongehuset

Mor: - Hofkok forgreb sig på mit barn

Afsløring: Hofkok sexkrænkede drenge i årevis

Hofkokken om elev: - Han var kælent anlag

Lokal om skandalekok: - Man skal holde nallerne for sig selv

Hofkok færdig: Kongehuset afbryder samarbejde

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksens styre er taget til fange

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind