Hospital bekymret over operationer: 500 patienter kontaktes

- Det er en alvorlig situation, og vi tager os af de patienter, hvor vi har en bekymring, oplyser lægefaglig direktør Michael Braüner Schmidt

Arkivfoto: Lars Meakin
Arkivfoto: Lars Meakin
Følg Samfund

Ved noget? Mail 1224@eb.dk eller SMS 1224 (alm. takst)

500 patienter vil nu blive kontaktet af Aalborg Universitetshospital. Det sker, fordi hospitalets ledelse er bekymret over standarden af en række ortopædkirurgiske operationer på hospitalet i Thisted.

Et større analysearbejde er nu også sat i gang.

- Vores bekymring går på, at vi har set, at kvaliteten ved nogle operationer ikke altid er, som vi kunne ønske os i Thisted. Derfor har vi handlet med det samme og sat midlertidige tiltag i værk, da den faglige kvalitet har højeste prioritet, oplyser lægefaglig direktør Michael Braüner Schmidt i en udsendt pressemeddelelse.

Først undersøgte hospitalet en tre måneders periode i 2019 og udvidede siden undersøgelsen til hele 2019. Resultatet viser, at der på to områder er problemer med den faglige kvalitet.

Dybe infektioner
Det drejer sig om operationer, der vedrører sår og dybere infektioner, samt operationer på hofter, ben og fødder.

De 500 borgere kontaktes via deres E-boks. Godt 30 af patienterne kontaktes, fordi hospitalet gerne vil se dem til en ambulant undersøgelse. De andre borgere kontaktes alene, fordi de er blevet opereret i Thisted, og fordi vurderingen er, at de ikke har behov for en ambulant vurdering. 

- Det er en alvorlig situation, og vi tager os af de patienter, hvor vi har en bekymring. Samtidig sender vi også breve ud til patienter, hvor der ikke er noget at påtale, fordi vi gerne vil berolige dem, siger Michael Braüner Schmidt.

Patienter, der ikke har E-Boks, modtager et brev med posten.

Bekymrende
Det er de ortopædkirurgiske afdelinger på Aalborg Universitetshospital i Aalborg og Thisted, der sammen har rejst bekymringen og har indført de midlertidige tiltag i forhold til operationerne.
Tiltagene betyder, at de akutte ortopædkirurgiske operationer primært foretages om dagen. Samtidig bliver der ikke opereret i weekender. Opstår der behov for det, overflyttes enkelte patienter til hospitalet i Aalborg.

- Med denne midlertidige løsning kan vi sikre, at så mange akutte ortopædkirurgiske operationer som muligt forbliver i Thisted. Det er et stort fokus for os. Men vigtigst af alt er patientsikkerheden, og at vores patienter får den faglige kvalitet i behandlingen, som de har krav på, oplyser Michael Braüner Schmidt i pressemeddelelsen.

Forretningsudvalget og Regionsrådet vil henholdsvis 9. og 17. december 2019 få forelagt en handlingsplan, som blandt andet vil indeholde løsninger på kort og længere sigt i forhold til den ortopædkirurgiske aktivitet i Thisted.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+