Hospital i stor sparerunde: Nu bliver 43 fyret

Et byggeunderskud betyder, at Aarhus Universitetshospital skal spare omkring en milliard, og nu koster de de første fyringer

43 medarbejdere på Aarhus Universitetshospital får mandag en fyreseddel.

Det bekræfter ledende overlæge på afdelingen for Røntgen og Skanning, skriver TV2 Østjylland.

Årsagen er, at ledelsen på det nye supersygehus i Skejby har meldt ud, at der skal spares omkring en milliard kroner som følge af et byggeunderskud.

Samtidig fortæller afdelingslederen på den berørte afdeling, at staten har krævet effektivisering, når de fire forskellige sygehus i Aarhus bliver samlet i Skejby.

De planlagte fyringer, får fællestillidsrepræsentant for sygeplejerskerne ved Aarhus Universitetshospital Jacob Gøtzsche til at ryste på hovedet.

- Stemningen er meget trykket herude. De medarbejdere, der skal afskediges er vellidte og kvalificerede og skal afskediges, bare fordi der ikke er økonomi til at have dem ansat, siger han til TV2 Østjylland.

Afdelingsledelsen mener, at fyringerne sker, fordi staten har krævet, at sygehuset effektiviserer driftsbudgettet med otte procent, efter at de forskellige sygehuse i Aarhus er blevet samlet under ét tag i Skejby.

Det er rimeligt nok, at det skal være billigere at drive sygehus på én adresse frem for på fire, mener 2. næstformand for regionsrådet i Region Midtjylland Carsten Kissmeyer (V).

Han synes dog, det er for tidligt, at staten kræver de otte procent i effektivisering.

- Vi er de første i Danmark, der flytter så kæmpestore funktioner sammen. Lige nu er der nye arbejdsgange, som skal indarbejdes, når fire arbejdspladser bliver til én, samtidig med at teknikken driller, siger Carsten Kissmeyer (V).

Torsdag aften erklærede folketingsmedlemmer fra både Venstre og Socialdemokraterne sig over for TV2 Østjylland villige til at diskutere en håndsrækning fra Christiansborg til AUH.

Men statsministerkandidat Mette Frederiksen (S), der fredag rejste sig fra sygesengen, ville ikke love noget.

- Jeg kan ikke stå og love 600 millioner til Region Midt. Det er en træls, kedelig og potentielt alvorlig situation, de står i her med så stor en regning, siger Mette Frederiksen (S).

Den 22. maj forventes hospitalsledelsen at præsentere en samlet spareplan for politikerne i Region Midtjylland.

Regionsrådet ventes at tage stilling til, hvor der skal spares den 26. juni.

152 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere