Hospital modsiger læge: Vi kan sagtens hjælpe anoreksiofre

Region Hovedstadens Psykiatri står fast på, at de er i stand til at behandle alvorlige spiseforstyrrelser - der står noget andet i anoreksisyge Nadia Yagdars journal

Følg Samfund

I knap tre måneder har 19-årige Nadia Yadgar været indlagt på den lukkede psykiatriske afdeling på Bispebjerg Hospital, hvor hun er i behandling for sin livsfarlige anoreksi. Det er imidlertid ikke lykkedes for personalet at få Nadia til at tage et halvt til et helt kilo på om ugen, som hun skal ifølge sin plejeplan. Hun er nu så syg, at hun må tvangsernæres med sonde og bæltefikseres.

Personalet på den almene afdeling gør, hvad de kan for at hjælpe Nadia, men efter en måneds behandling står det alligevel klart for dem, at de ikke har de fornødne kompetencer til at behandle hende.

Skolepigen Nadia kæmper for sit liv

’Der er forsøgt forskellige metoder til at få patienten til at overholde sin kost, men dette har været meget svært, da afdelingen er en almen lukket afdeling og ikke specialister i spiseforstyrrelser’ lyder det blandt andet i Nadias journal den 23. december 2014.

Ifølge journalen har Nadia brug for højt specialiseret behandling på Rigshospitalet, men der er mellem seks og syv måneders ventetid. Derfor er Nadia nødt til at blive på afdelingen, for der findes ikke noget alternativ. Det er urimeligt, for det er ikke et godt tilbud at give anoretiske patienter, mener overlæge Marianne Hertz fra Rigshospitalets Anoreksiklinik.

- Når man er en lille bange anoreksipige, der skal have ro omkring sig for overhovedet at kunne tænke på at spise, så er en almen lukket afdeling altså det dårligste miljø at komme ind i, siger hun.

Hør mere om Nadias historie i dette klip:

De mest syge anoreksi-patienter hører ikke til på de almene afdelinger, mener regionsrådsformand Sophie Hæstorp (S).

– De skal ikke kunne tage vare på dem, der har det allersværest, og på dem, der har brug for et specialiseret tilbud som på Rigshospitalet, siger hun.

Mobbeoffer: Christopher hjalp mig over spiseforstyrrelse

Vicedirektør i Region Hovedstadens Psykiatri, Peter Treufeldt, vil ikke udtale sig i den konkrete sag. Han afviser dog kritikken om, at afdelingen ikke er i stand til at tage sig af alvorligt syge patienter som Nadia. Hør hans svar i klippet over artiklen

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers

SCORER

JACKPOT