Hospitalsboss: Rolig, vi undersøger problemerne

Formand for Danske Regioner, Bent Hansen (S), forsikrer nu sundhedsordførere på Christiansborg om, at der bliver reageret på påbud for dårligt psykisk arbejdsmiljø på landets sygehuse. Det travle arbejdsmiljø bliver undersøgt, siger han

Formand for Danske Regioner, Bent Hansen (S). (Arkivfoto: René Schütze)
Formand for Danske Regioner, Bent Hansen (S). (Arkivfoto: René Schütze)
Følg Samfund

Sundhedsordførere på Christiansborg kan være ganske rolige. Når landets sygehuse får påbud fra Arbejdstilsynet, bliver det taget seriøst. Det slår formand for Danske Regioner, Bent Hansen (S), nu fast.

- I hvert eneste tilfælde, hvor der er lavet en anmærkning - og særligt ved strakspåbud - bliver der lavet en handlingsplan her og nu. Sådan at man tager hånd om problemstillingerne. I hver eneste tilfælde bliver der handlet på det og gået i dybden med problemet, forsikrer Bent Hansen.

Reaktionen fra Bent Hansen kommer efter, at flere sundhedsordførere har udtalt deres bekymring for patientsikkerheden på landet sygehuse i kølvandet på Avisen.dk’s afsløringer af læger og sygeplejerskers stressfyldte hverdag.

LÆS OGSÅ: Stram op og stop tikkende stressbombe

Skal leve op til ansvar

Venstres Sophie Løhde kræver, at regionerne kommer på banen og lever op til deres ansvar for at forbedre det psykiske arbejdsmiljø. Men det gør regionerne allerede, forklarer Bent Hansen.

- Først og fremmest afdækker vi, hvad omfanget af problemerne er. Vi kan ikke lave en generel politik ud fra enkelte tilfælde. Derfor er vi nødt til både at se på, om de generelle politikker er i orden, om det overordnede beredskab er i orden og om der derudover er nogle konkrete ting, man skal lave specifikke indsatser over for, siger Bent Hansen.

LÆS OGSÅ: Sygeplejersker: Patienter kaster bækkener efter os

Arbejdstilsynet har fra januar 2014 til januar 2015 givet 101 påbud til landets sygehuse for dårligt psykisk arbejdsmiljø. De fleste fordi læger og sygeplejersker har alt for travlt.

LÆS OGSÅ: 101 påbud afslører: Stressbombe på landets sygehuse

En del påbud er dog også givet, hvis personalet har været udsat for vold eller voldsomme, traumatiske hændelser.

Skal ikke gøres til sandheden

Bent Hansen mener dog ikke, at påbuddene skal blæses op til mere, end de i virkeligheden er.

- Det er jo baseret på interview med enkelte medarbejdere. Derfor skal de enkelte eksempler ikke gøres til sandheden for en hel afdeling, men være udgangspunkt for, at man undersøger, hvad der er det dyberegående problem. Og så bliver der lavet handlingsplaner hele vejen rundt, siger Bent Hansen.

LÆS OGSÅ: Regionsboss til ansatte: I tror altid, der er ekstra penge

Sophie Løhde er dog ikke overbevist om, at der bliver gjort tilstrækkeligt.

- Det er altså ikke nok at lave en handlingsplan, hvis den ikke efterfølgende bliver fulgt op og iværksat, siger hun.

LIGE NU
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

BREAKINGBREAKING
Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+