Hospitalsdirektør fyret efter snyd: Får millioner med ud ad døren

Fyret direktør på Bispebjerg Hospital får 2,3 millioner kroner med sig ud af døren

Vicedirektør Claes Brylle Hallqvist blev fyret efter snyd. Nu får han millioner med sig ud af døren. Foto: Niels Hougaard
Vicedirektør Claes Brylle Hallqvist blev fyret efter snyd. Nu får han millioner med sig ud af døren. Foto: Niels Hougaard

Kender du noget til sagen, så kontakt os på 1224@eb.dk.

Claes Brylle Hallqvist blev i januar fyret som vicedirektør på Bispebjerg Hospital, efter han havde fået hård kritik fra Klagenævnet for Udbud. Men nu viser det sig, at direktøren får løn frem til september, og derefter får han en fratrædelsesgodtgørelse på ét års løn.

Det afslører Jyllands-Posten i dag.

Claes Brylle Hallqvist var ansvarlig, da hospitalet skulle finde en arkitekt til at tegne det nye akuthus, men det viste sig, at han havde favoriseret det vindende team, mente klagenævnet ifølge avisen.

Efter afgørelsen kom frem blev han frataget fra tjeneste. Alligevel får han løn frem til september plus en fratrædelsesgodtgørelse på 12 måneders løn, viser en aktindsigt i sagen, som Jyllands-Posten har fået.

Lederen Syg bonus

Dermed får han i alt 2,3 millioner kroner med sig ud af døren.

Der er således økonomi til at fortsætte kørslen i den cabriolet, som han ifølge avisen kører rundt i.

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) har ikke ønsket at udtale sig. Det gør i stedet partifælle Lars Gaardhøj. Han siger til avisen:

- Alternativet havde været, at vi havde fyret ham på gråt papir, men det var ikke en mulighed, som vi blev anbefalet fra de advokater, som vi havde til at hjælpe os. De vurderede, at det så formentligt ville ende i en retssag, og der ville vi ikke stå stærkt i forhold til at vinde, siger han.

 

 

124 kommentarer
Vis kommentarer