Hospitalslæger tjener kassen på blodprøver for politiet

Offentligt ansatte læger kan sende en personlig regning til politiet for at tage blodprøve på spritbilister

Arkivfoto: POLFOTO
Arkivfoto: POLFOTO

Læger på hospitaler har mulighed for at få dobbeltløn i enkelte gyldne timer, når de er på arbejde.

Som andre ansatte får lægerne deres løn fra hospitalet. Men kommer politiet forbi og skal have taget en blodprøve på en formodet spritbilist, sender lægerne personligt en regning, skriver DR Nyheder.

Og det er ikke småpenge, nogle læger kræver for at hjælpe politiet i arbejdstiden.

I Frederikshavn og Aabenraa har enkelte læger sendt en faktura til politiet på mindst 2500 kroner for en blodprøve.

Mest normalt er det dog, at en hospitalslæge tager omkring 1000 kroner for de få minutters arbejde, det som regel varer at tage en blodprøve. Det sker altså, selv om blodprøven bliver taget på lægens arbejdsplads og i arbejdstiden.

Hos Rigspolitiet er afdelingschef Bettina Jensen utilfreds med, at den enkelte læge tjener penge på at arbejde for politiet i arbejdstiden.

- Det er alt for løst, som det er i dag. Det bygger på gamle kutymer og uskrevne aftaler. Rigspolitiet ønsker at lave en generel aftale med regionerne, som kommer til at dække hele landet, siger hun til DR Nyheder og fortsætter:

- Det er en god idé, at politiet handler direkte med sygehusene i stedet for med den enkelte læge.

Står det til formanden for regionernes sundhedsudvalg, Ulla Astman (S), skal læger ikke tjene tusindvis af kroner på at tage blodprøver for politiet i arbejdstiden.

Den opgave kan løses lige så godt - og billigere - af bioanalytikere og sygeplejersker, mener hun ifølge DR Nordjylland.

74 kommentarer
Vis kommentarer